20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑ


Η ιστορία της 60χρονης - σήμερα - Βάλερι Σπρούιλ από το Άκρον της αμερικανικής πολιτείας του Οχάιο δεν είναι συνηθισμένη και σίγουρα δεν είναι αξιοζήλευτη. Τα οικογενειακά μυστικά, η κλειστή κοινωνία όπου μεγάλωσε και η απροθυμία των ανθρώπων που γνώριζαν την αλήθεια, αλλά δίσταζαν να την αποκαλύψουν, αν και την αναπαρήγαγαν εν είδει κουτσομπολιού στα κρυφά, έχουν στιγματίσει τη ζωή της.
Σε ηλικία 9 ετών έμαθε ότι ο άνθρωπος που τη μεγάλωνε και τον οποίο θεωρούσε ως το πατέρα της, στην πραγματικότητα ήταν ο παππούς της και ότι η Κριστίν, η οικογενειακή φίλη που τους επισκεπτόταν συχνά ήταν στην πραγματικότητα η ίδια της η μητέρα, η οποία την έστειλε πακέτο στον παππού και τη γιαγιά, όταν η Βάλερι ήταν μόλις 3 μηνών. Τη μίσησε και δεν ήθελε καμία επαφή μαζί της, μέχρι που οι δύο γυναίκες συμφιλιώθηκαν λίγο πριν το θάνατο της Κριστίν το 1984. Αυτές οι αποκαλύψεις, όμως, δεν ήταν μπροστά στο σοκ που θα υφίστατο πολλά χρόνια μετά, όταν μετά το θάνατο του συζύγου της ανακάλυψε ότι εκείνος ήταν ο βιολογικός της πατέρας.
Το 1998, λίγο μετά το θάνατο του συζύγου της, Πέρσι Σπρούιλ, σε ηλικία 60 ετών, ένας θείος της Βάλερι της γνωστοποίησε κάτι που θα της ανέτρεπε τη ζωή. Η συγγένεια της με τον Πέρσι δεν ήταν η αυτή ενός παντρεμένου ζευγαριού, αλλά ο Πέρσι ήταν ο βιολογικός της πατέρας, ο άνδρας που σε ηλικία 15 μόλις ετών άφησε τυχαία έγκυο τη μητέρα της και εννιά μήνες γεννήθηκε η Βάλερι.
Η ίδια, σε συνέντευξη που έδωσε στην τοπική εφημερίδα Acron Beacon Journal, αναφέρει ότι δε γνώριζε ούτε μπορούσε να φανταστεί για τον πραγματικό, μιαρό δεσμό που τη συνέδεε με το σύζυγο της, παρόλο που άκουγε διάφορους ψιθύρους τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Όπως εξομολογείται στη συνέντευξη της, "το μισό Άκρον γνώριζε", όμως κανείς δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να βγει μπροστά και να την ενημερώσει, να την προειδοποιήσει - ούτε καν οι ίδιοι της οι συγγενείς, που περίμεναν το θάνατο του Πέρσι για να μιλήσουν. Ίσως πάλι να πίστευαν ότι η γυναίκα γνώριζε εξ αρχής την τρομακτική αλήθεια και ότι συνειδητά προχώρησε σε γάμο μαζί του, μόνο που δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον από την πλευρά της Βάλερι.
Όπως είναι φυσικό, στην αρχή η γυναίκα δυσκολεύθηκε να πειστεί για την αλήθεια της συγκεκριμένης αποκάλυψης. Κάποια στιγμή, λίγα χρόνια μετά, ανακάλυψε μια ξεχασμένη βούρτσα του νεκρού συζύγου της και απευθύνθηκε σε ειδικό εργαστήριο ανάλυσης DNA. Το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό, πλην όμως αναμενόμενο. Τα λόγια του θείου της, το μυστικό που επί χρόνια γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής εκτός από την ίδια, επιβεβαιώθηκε.
Η Βάλερι δεν είναι 100% σίγουρη αν ο Πέρσι γνώριζε τη φρικτή αλήθεια, άλλωστε ποτέ δεν της μίλησε για τη σύντομη σχέση που είχε με τη μητέρα της πριν από πολλά χρόνια. Η ίδια όμως θεωρεί ότι απλά φοβόταν να της πει την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν ήταν η αλήθεια για τη στάση του Πέρσι, η αποκάλυψη έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της γυναίκας.
Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, αποτέλεσμα του ψυχολογικού στρες που της δημιουργήθηκε. Υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ έπεσε και σε διαβητικό κώμα, εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα για 11 μέρες. Η ίδια πιστεύει ότι επέζησε χάρη στην πίστη της στο Θεό, αλλά και για να έναν ακόμη λόγο, για να πει αυτήν την ιστορία: "Πρέπει να ειπωθεί, επειδή τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν από πού κατάγονται. Και ξέρω ότι πονάει, επειδή έχω καταρρακωθεί από αυτό", δήλωσε στην εφημερία.
Τα τελευταία χρόνια, η Βάλερι ανακάλυψε ότι έχει έξι ακόμη αδέλφια, με τα οποία ήρθε σε επαφή. Πιστεύει ότι ίσως υπάρχουν κι άλλα αδέλφια, για τα οποία δεν έχει μάθει ακόμη την ύπαρξη τους. Η ίδια έχει τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια, αν και στο δημοσίευμα δε διευκρινίζεται αν ο πατέρας των παιδιών της ήταν ο Πέρσι. 
Η ίδια πάντως επιμένει να ευχαριστεί το Θεό, στον οποίο βρίσκει καταφύγιο παρηγοριάς κι ελπίδας: "Είναι θαύμα το πώς ο Θεός αποκαλύπτει και θεραπεύει την ίδια στιγμή και σου δίνει αυτήν την ευλογία να συνεχίσεις... Αν αυτή η γριά γυναίκα κατάφερε να βγει μέσα απ' όλο αυτό και ο Θεός την έχει ακόμη εδώ και ακόμη με καλή καρδιά... μπορείς να νιώθεις αγάπη ανεξάρτητα από το τι έχεις περάσει και το πού έχεις βρεθεί σ' αυτόν τον κόσμο" είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει η Βάλερι Σπρούιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου