5 Νοεμβρίου 2012

Δείτε πώς ήταν η Ντίνα Κώνστα το 1965!


Συνήθως, στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ διαβάζουμε θέματα, όπως "δες πώς είναι σήμερα ο τάδε διάσημος". Κάποιες φορές, όμως, γίνονται και υπερβολές. Για παράδειγμα, πρόσφατα μια σελίδα έγραφε με μεγάλα γράμματα "Δείτε πώς είναι σήμερα η Ντένη Μαρκορά"!. Μα, η Ντίνα Κώνστα, η ηθοποιός που υποδυόταν τη θρυλική "Ντένη" στη σειρά "Δυο ξένοι", εξακολουθεί είναι μια πολύ δραστήρια ηθοποιός που εμφανίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση δίνοντας συνεντεύξεις. Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε μια νεανική φωτογραφία της ηθοποιού, πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη έκανε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο.
Το 1965, η 27χρονη Ντίνα Κώνστα έκανε τα πρώτα της βήματα στην Ελεύθερη Σκηνή υποδυόμενη την Φαύστα στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μποστ (ψευδώνυμο του σκιτσογράφου και θεατρικού συγγραφέα Χρύσανθου Μποσταντζόγλου). Σχολιάζοντας την νεαρή - τότε - ηθοποιό, ο Μάριος Πλωρίτης έγραφε στις 4 Μαΐου 1965: "... μια τουλάχιστον ηθοποιός όχι μόνο στάθηκε πέρα για πέρα στο σωστό ύφος, αλλά και αποκάλυψε αξιοπρόσεχτα χαρίσματα σκηνικής παρουσίας, φωνής, ευστροφίας και κωμικού χαρακτηρισμού: η Ντίνα Κώνστα. Ήταν σατιρικά διασκεδαστική, χωρίς να πέσει σε διογκώσεις, που δεν απόφυγαν οι συνάδελφοι της".
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι από τις πρόβες της παράστασης και δημοσιεύτηκε στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 7.12.1965. Η Ντίνα Κώνστα (στα αριστερά) φωτογραφίζεται με την ηθοποιό Ελένη Καψάσκη, την οποία έχουμε παρακολουθήσει να κάνει γκεστ σε πολλές τηλεοπτικές σειρές (από το "Ντόλτσε Βίτα" μέχρι τη "Ζωή της άλλης").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου