2 Μαΐου 2013

Ο άνθρωπος που καίει τις θερμίδες χωρίς γυμναστική (φωτογραφίες)

Αυτό που διακρίνει έναν καλλιτέχνη και τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους... κοινούς θνητούς είναι η δημιουργική φαντασία, δηλαδή η ικανότητα να αφήνει άφωνο το θεατή, παρασύροντας τον με μαγικό τρόπο σε μια σχεδόν παιχνιδιάρικη όσο και σοβαρή ισορροπία μεταξύ του αληθινού και του ιδεατού.

Ο Χένρι Χάργκριβς, που κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά εργάζεται στο Μπρούκλιν, άφησε το μόντελινγκ και έγινε φωτογράφος. Όμως, αντί να φωτογραφίζει άλλα μοντέλα, όπως θα περίμενε ίσως κανείς, αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και με την κάμερα του απεικονίζει με σουρεαλιστικό τρόπο καθημερινά αντικείμενα, βλέποντας πίσω από αυτά ένα άλλο επίπεδο. 
Και ναι, ο Χάργκριβς είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, ανεξάρτητα από το πόσο διάσημος (δεν) είναι - προς το παρόν τουλάχιστον. Γιατί αν δεν ήταν καλλιτέχνης, πώς θα κατάφερνε να αποδώσει τον κάψιμο των θερμίδων τόσο απλά, αλλά και τόσο εντυπωσιακά συνάμα, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του (henryhargreaves.com). 
Τελικά, δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο για να κάψεις - στην κυριολεξία - τις θερμίδες! Να χάναμε και τα περιττά κιλά τόσο εύκολα...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου