31 Οκτωβρίου 2013

5 από τα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου


Μέχρι πού θα έφτανε ένας άνθρωπος για να ζήσει; Κάθε δουλειά είναι ευπρόσδεκτη, όταν εξασφαλίζει σε κάποιον άνθρωπο έναν μισθό, που πολλές φορές μπορεί να είναι και ανώτερος από εκείνον που προσφέρει ένα συμβατικό επάγγελμα, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς της. Είναι όμως ορισμένα επαγγέλματα, που δεν μπορείς παρά ν' αναρωτηθείς: Μα, τι στο καλό σκέφτονταν αυτοί που τα επέλεξαν;

1. Δοκιμαστής τροφών για κατοικίδια
Από την αρχαιότητα ακόμη, όλοι οι βασιλιάδες είχαν τους προσωπικούς τους δοκιμαστές, οι οποίοι ρίσκαραν και την ζωή τους ακόμη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα ήταν τόσο ανόητος, ώστε να επιχειρήσει να δηλητηριάσει το βασιλιά μέσω φαγητού. Ο δοκιμαστής τροφών για κατοικίδια δεν ψάχνει ν' ανακαλύψει αν η τροφή είναι δηλητηριασμένη ή όχι, αλλά αν είναι αρκετά γευστική για το αγαπημένο μας ζωάκι (από μια τριχωτή γάτα μέχρι ένα παρδαλό παπαγαλάκι), το οποίο περιμένει από εμάς να το ταΐσουμε! Είναι ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να επιστρέψει μια τροφή ως άνοστη πονοκεφαλιάζοντας τους υπεύθυνους, που αναζητούν τι αρέσει περισσότερο στα ζώα να τρώνε. 
Απορία: Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ένας τέτοιος δοκιμαστής ξέρει τι αρέσει στους σκύλους, τις γάτες, τα τροκτικά και όλα τ' άλλα ζωάκια που μας κρατούν συντροφιά; 

2. Μαστιχολόγος
Ένα επάγγελμα άκρως ανθυγιεινό για τα δόντια, αφού ο μαστιχολόγος πρέπει να μασήσει του κόσμου τις μαστίχες προκειμένου να διαπιστώσει το αποτέλεσμα σε επίπεδο γεύσης ή αρώματος, καθώς και πόσο μεγάλες τσιχλοφουσκάλες μπορούν να γίνουν μετά το πολύ μάσημα. Για τους οδοντίατρους... ίσως το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου.

3. Chicken sexer
Δεν ξέρω πώς να το μεταφράσω αυτό στα ελληνικά, αλλά το μυαλό σας μην πάει στην κτηνοβασία. Κανείς δεν πληρώνεται για να κάνει σεξ με κοτόπουλα, αλλά για να διαπιστώσει το φύλο τους και να τα χωρίσει σε αρσενικά και θηλυκά. Το επάγγελμα αυτό συναντάται σε ορνιθοτροφεία, όπου τα θηλυκά κοτόπουλα πρέπει να ξεχωρίσουν από τα αρσενικά, αφού τα τελευταία είναι τα κακότυχα, μιας και δεν κάνουν αβγά, τα προορισμένα να καταλήξουν μια μέρα στο φούρνο του σπιτιού μας και από εκεί στο πιάτο μας, γαρνιρισμένα με πατάτες. 

4. Δοκιμαστής νεροτσουλήθρων.
Το αγαπημένο επάγγελμα των παιδιών και όσων παραμένουν παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία που γράφει η ταυτότητά τους, αφού αυτό που κάνουν είναι να τσουλάνε μέσα στα νερά. Το πιο διασκεδαστικό επάγγελμα; Όχι ακριβώς, αφού έχουν και μεγάλη ευθύνη, να εντοπίσουν και να προλάβουν κάθε κακοτεχνία ή άλλο ελάττωμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα. Και πάλι, όμως, είναι ένα επάγγελμα πραγματική παιδική χαρά!

5. Φύλακας κυπέλλου
Αυτό το επάγγελμα συναντάται στον Καναδά, όπου ένας τυχερός (;) φυλάει το κύπελλο που απονέμεται στον πρωταθλητή του εθνικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου ΗΠΑ/Καναδά (Stanley Cup).  Το κύπελλο είναι μοναδικό, δηλαδή δεν κατασκευάζεται κάθε χρόνο κι από ένα καινούριο, επομένως πρέπει ο υπάλληλος να το φυλάει σαν τα μάτια του από κάθε επίδοξο βάνδαλο ή κλέφτη. Κι επειδή το κύπελλο κάνει και.. ταξίδια, αφού αποτελεί ένα δημοφιλές έκθεμα στον Καναδά, όπου το χόκεϊ επί πάγου είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ο φύλακας το ακολουθεί σε κάθε περιοδεία. Χμμ.. έχει και τα τυχερά του δηλαδή, αλλά για πόσο καιρό ακόμη; Με την τεχνολογική πρόοδο της εποχής μας μοιάζει λίγο ρετρό ένα τέτοιο επάγγελμα σήμερα, το μέλλον του οποίου είναι μάλλον αβέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου