1 Οκτωβρίου 2013

Οι χειρότερες τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται στη Νορβηγία;


Μπορεί η ελληνική τηλεόραση να περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια και τα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών να μην διακρίνονται για την ποικιλία ή έστω τις νέες ιδέες τους, ωστόσο υπάρΜουν και πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα, η νορβηγική κρατική τηλεόραση (NRK) αξίζει το βραβείο των πιο βαρετών ιδεών στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία.

Το 2011 μετέδωσε συνεχόμενα επί 134 ολόκληρες ώρες το ταξίδι ενός κρουαζιερόπλοιου κατά μήκος των νορβηγικών ακτών με προορισμό τον αρκτικό κύκλο. Καμία απολύτως δράση δεν λάμβανε χώρα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο εκείνο, ωστόσο οι Νορβηγοί τηλεθεατές παρασύρθηκαν και σε κάποια στιγμή η τηλεθέαση είχε φτάσει στο 60% - λογικό, ενδεχομένως, αν το επίπεδο των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κινείται σ' αυτό το επίπεδο.
Το Φεβρουάριο του 2013, το NRK προγραμμάτισε ένα μοναδικό, 12ωρο τηλεοπτικό... "υπερθέαμα" για τη... φωτιά, όπου ειδικοί ανέλυαν θέματα όπως πώς πρέπει να κόβονται τα ξύλα, πώς να τα στοιβάζουν για ν' ανάψουν τη φωτιά, πώς πρέπει να την ανάβουν κλπ, ενώ το πρόγραμμα είχε διανθιστεί με τραγούδια και ποιήματα σχετικά με τα ξύλα και τη φωτιά. Δεν γνωρίζω πόση τηλεθέαση κατάφερε να σημειώσει η συγκεκριμένη εκπομπή, όμως λίγους μήνες μετά το NRK ξαναχτυπά με ένα άλλο, πολύωρο, τηλεοπτικό "υπερθέαμα" σχετικά με το.. πλέξιμο. 
Στις 1 Νοεμβρίου, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Νορβηγίας θ' αφιερώσει τουλάχιστον τεσσεράμιση ώρες από το πρόγραμμά του για μια εκπομπή, που χαρακτηρίζεται ως "αργή, αλλά ευγενής τηλεόραση", κατά την οποία μια ομάδα οκτώ ανθρώπων θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πλεξίματος κατ' ευθείαν από το πρόβατο! Ήδη οι υπεύθυνοι έχουν επιλέξει το τυχερό πρόβατο που θα κουρευτεί ζωντανά στον τηλεοπτικό αέρα και οι οκτώ υποψήφιοι θα πλέξουν αμέσως μετά ένα πουλόβερ, όσο μπορούν πιο γρήγορα. 
Μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ είναι τέσσερις ώρες και πενήντα ένα δευτερόλεπτα. Αν προσθέσουμε το χρόνο για το κούρεμα του προβάτου, η εκπομπή θα κρατήσει τουλάχιστον 4.5 ώρες, μέχρι να σπάσει το ρεκόρ και.. βλέπουμε - δηλαδή οι τυχεροί/άτυχοι Νορβηγοί τηλεθεατές. Και όλα αυτά θα συμβούν στο prime-time, καθώς η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 7.30΄ το απόγευμα. Ο εφιάλτης κάθε κουρασμένου πολίτη, που θέλει να χαλαρώσει το βράδυ μπροστά στην τηλεόρασή του - ειδικά σε μια χώρα χωρίς νυχτερινή ζωή, όπως η Νορβηγία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου