17 Αυγούστου 2013

Ο νόμος που εκθέτει την Ελλάδα και περιλαμβάνεται σε λίστα δημοφιλούς ιστοσελίδας με αναχρονιστικούς νόμους


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alexa, η ιστοσελίδα cracked.com βρίσκεται στην 828η θέση παγκοσμίως και στη 292η στις ΗΠΑ ως προς την επισκεψιμότητα. Πρόκειται για μια σελίδα, που περιέχει λίστες από μια ευρεία γκάμα θεμάτων τύπου "x πράγματα που δεν γνωρίζατε για....". Μία από τις λίστες αυτές αφορά "22 θεότρελους νόμους, που δεν πιστεύετε ότι ισχύουν στο σύγχρονο κόσμο". Πράγματι, αναφέρονται μια σειρά από απίστευτα αναχρονιστικές νομοθετικές διατάξεις απ' όλον τον κόσμο (π.χ. οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο, σ' επτά πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η κατάληψη δημόσιου αξιώματος από άθεους κλπ.), μεταξύ των οποίων και μία ελληνική. Τα δε σχόλια της ιστοσελίδας δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κολακευτικά - και όχι άδικα.

Ο λόγος γίνεται για την υγειονομική διάταξη 39α/2012, που είχε θεσπιστεί επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και βάσει της οποίας είχε στηθεί ένα μιντιακό πανηγυράκι με αφορμή την υπόθεση με τις οροθετικές ιερόδουλες, οι οποίες διαπομπεύτηκαν, καθώς βγήκαν φόρα πατρίδα όλα τα στοιχεία τους στη φόρα. Η υγειονομική διάταξη καταργήθηκε λίγους μήνες μετά, για να επανέρθει μετά βαΐων και κλάδων τον Ιούλιο του 2013 και μάλιστα υπό τις ευλογίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι "Η Υγειονομική Διάταξη 39Α έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας..... δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια".
Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη παραβιάζει ή θέτει εν αμφιβόλω σειρά θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων δεν απασχολεί κανέναν. Το ότι ένας ηλίθιος γουστάρει το βρώμικο, ακάποτο σεξ με ιερόδουλες, συνήθως επειδή βαρέθηκε τη γυναίκα του ή από σεξουαλική διαστροφή, δεν έχει τη στοιχειώδη λογική να επισκεφτεί στη συνέχεια ένα γιατρό, για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κόλλησε ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μεταδιδόμενο νόσημα, δεν μπορεί ν' αποτελεί δικαιολογία για να εκθέτουμε τις ιερόδουλες δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους ή δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών τους ταυτοτήτων. Και επίσης, το γεγονός ότι πρέπει να εξαλειφτεί η διάδοση του έιτζ δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα, ώστε να θεωρηθεί εκ προοιμίου ένοχος πιθανής διάδοσης του ιού οποιοσδήποτε είναι φορέας αυτού.
Κι επειδή μας ενδιαφέρει πολύ τελευταία εδώ στην Ελλάδα το πώς μας βλέπουν οι ξένοι ή τι σχόλια κάνουν για μας (εκτός κι αν μας ενδιαφέρει μόνο ό,τι αφορά την εθνική μας οικονομία θεωρώντας ασήμαντα όλα τα υπόλοιπα), ας δούμε πώς σχολιάζει η ιστοσελίδα τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη:
"Η Ελλάδα, η πατρίδα της Δημοκρατίας, έχει θέσει εκ νέου σε εφαρμογή ένα νόμο...
- που επιτρέπει στην αστυνομία να συλλάβει οποιοδήποτε θεωρεί ύποπτο ότι έχει HIV
- να εξαναγκάσει τεστ HIV
- να δημοσιοποιήσει τα ονόματα φορέων HIV
και
- να επιτρέψει να τους γίνει έξωση από τα σπίτια τους "χωρίς να τους προσφέρεται άλλη εναλλακτική""
Νιώθετε μεγάλη εθνική υπερηφάνεια;




Σχετικά θέματα:
Φυσικά, εξωφρενικοί νόμοι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Γελάστε ή μείνετε με ανοικτό το στόμα διαβάζοντας ορισμένα παραδείγματα πραγματικά ηλίθιων νόμων που ισχύουν σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες κάνοντας κλικ εδώ: Οι πιο ανόητοι αμερικανικοί νόμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου