14 Φεβρουαρίου 2014

14 τραγούδια για τους χωρισμένους


Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, τη μέρα που έχει καθιερωθεί να γιορτάζουν οι ερωτευμένοι, εκείνοι που περνάνε πιο δύσκολα είναι οι φρεσκοχωρισμένοι, αλλά και όσοι μπορεί να μην χώρισαν πρόσφατα, όμως δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν έναν μεγάλο έρωτα. Προσωπικά, είμαι της άποψης ότι τα τραγούδια που μιλάνε για χωρισμούς και μοναξιά δεν ενδείκνυνται σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν το συναισθηματικό πρόβλημα. Επειδή, όμως, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, έψαξα στα mp3 μου και διαμόρφωσα μια ενδεικτική λίστα 14 τραγουδιών - 10 ξένα και 4 ελληνικά - που απευθύνονται σε καρδιές πληγωμένες από έρωτα. (Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αλλά έχει σχέση με τη σημερινή γιορτή των ερωτευμένων, στις 14 Φλεβάρη)
Για να ξαναθυμηθείτε ή ν' ακούσετε για πρώτη φορά τα τραγούδια, πατήστε στους αντίστοιχους συνδέσμους. Αν θέλετε, αφήστε κάποιο σχόλιο προτείνοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια, που μιλάνε για χωρισμό.

Adele - Someone Like You
"Θα σε ξεπεράσω, αλλά θα βρω κάποιον σαν εσένα", έλεγε αναιρώντας τον εαυτό της η Αντέλ, στο καλύτερο ίσως τραγούδι των τελευταίων ετών για χωρισμένους, που θέλουν μεν να προχωρήσουν, όμως έχουν φάει γερό κόλλημα.
Adele - Someone Like You (Lyrics) - YouTube

Amy Winehouse - Love Is A Losing Game
Το συγκεκριμένο τραγούδι αφορά περισσότερο μια ερωτική απογοήτευση, όταν ο άνθρωπος που αγάπησες με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, αποδεικνύεται καταστροφικό λάθος. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ειδικά για τη μακαρίτισσα Έιμι Γουάινχαουζ τόσο ο έρωτας όσο και ο χωρισμός ήταν χαμένα παιχνίδια.
Amy Winehouse - Love Is A Losing Game (with lyrics) - YouTube

Basshunter -  Now You 're Gone
Οι στίχοι από μόνοι τους είναι εξαιρετικά καταθλιπτικοί περιγράφοντας το κενό που δημιουργείται στην καρδιά μετά από έναν χωρισμό. Αντίθετα, η μουσική είναι αρκετά ανεβαστική λειτουργώντας ως αντίβαρο. Στο κάτω-κάτω, από έναν χωρισμό δεν πληγώνονται μόνοι οι υπερευαίσθητες ψυχές και οι drama queens, αλλά και όσοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον πόνο τους, προσποιούμενοι τους πιο κουλ.
Basshunter - Now You're Gone (HD OFFICIAL VIDEO) - YouTube

Brian McFadden & Delta Goodrem - Almost Here
Είναι ένα τραγούδι για όσους έχουν μείνει με την απορία: Ήμασταν τόσο κοντά στο να τα καταφέρουμε. Τι έφταιξε και το διαλύσαμε;
Brian McFadden featuring Delta Goodrem - Almost Here - YouTube

Celine Dion - Just Walk Away
Όταν δεν θες να ξαναδείς τον άλλο ή την άλλη, ούτε καν να μείνετε φίλοι, και απλά ζητάς να γυρίσει την πλάτη και να σου αδειάσει τη γωνιά μια και καλή.
Just Walk Away by Celine Dion (with lyrics) HD - YouTube

Eddie Rabbitt - You Don't Love Me Anymore
Μια αρκετά παραπονιάρικη, κάντρι μπαλάντα της δεκαετίας του '70, που δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας, αν και είχε σημειώσει σχετική επιτυχία σε αρκετές χώρες.
Eddie Rabbitt - You Don't Love Me Anymore [w/ lyrics] - YouTube

Elkie Brooks - No More The Fool
Ένα τραγούδι για όσους κι όσες παίρνουν μόνοι τους την πρωτοβουλία του χωρισμού και δεν είναι "παρατημένοι". Δεν θα είμαι πιο ο ηλίθιος, που σε ανεχόμουν τόσα χρόνια.
No more the fool elkie brooks with lyrics - YouTube

Good Charlotte - I Don't Wanna Be In Love
Όταν οι Emo ήταν μόδα, συγκροτήματα όπως οι Good Charlotte σημείωναν θραύση με ροκ - στην ουσία ποπ/ροκ - τραγούδια που ότι εξυμνούσαν τη μοναξιά ως πολύ καλύτερη του ανόητου έρωτα. Περισσότερο μοιάζει για μια προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης, μέχρι ο έρωτας να σου ξαναχτυπήσει την πόρτα, οπότε ξεχνάς και τους Good Charlotte και τα μηνύματά τους.
Good Charlotte - I Don't Want to Be in Love Lyrics [HD] - YouTube

James Blunt - Goodbye My Lover
Ένα τραγούδι για να το ακούσετε κρατώντας σφιχτά μια φωτογραφία του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας, την ώρα που τα δάκρυα κυλώντας από τα μάτια θα "καίνε" το τζάμι της κορνίζας κι εσείς θα μουρμουράτε τραγουδιστά το τελευταίο αντίο. (Δηλαδή τελευταίο μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανακούσετε το τραγούδι, δηλαδή... σύντομα)
James Blunt - Goodbye My Lover With Lyrics - YouTube

Patricia Carli - Demain Tu Te Maries
Το απόλυτο τραγούδι για όσους και όσες συμπεριφέρονται ως drama queens μετά από έναν χωρισμό, με στοιχεία από μελό ταινία της δεκαετίας του '60. Άλλωστε, το συγκεκριμένο γαλλικό τραγούδι είναι από εκείνη την εποχή, ενώ οι στίχοι του διηγούνται μια ολόκληρη ιστορία, όπου "εκείνος" εγκατέλειψε την αγαπημένη του για τα λεφτά και τη μεγάλη ζωή στο πλευρό μιας πλούσιας.
Patricia Carli - Demain tu te maries[greek subs] - YouTube

Ανδρέας Στάμος - Δεν είσαι πια εδώ
Ο Στάμος είναι ένας τραγουδιστής χαμηλού προφίλ, που θα μπορούσε να έχει αναδειχτεί σ' έναν σημαντικό ερωτικό τραγουδιστή. Στο παρελθόν έχει τραγουδήσει πολύ ευαίσθητα τραγούδια, όπως το συγκεκριμένο:
Δεν είσαι πια εδώ,
μου λείπεις τόσο κι είναι τ’όνειρο μισό
και θέλω να σε δω, 
χωρίς εσένα τη ζωή μου τη μισώ.
Δεν είσαι πια εδώ,
τι άλλο να σου πω,
ο κόσμος όλος είσαι εσύ και σ’ αγαπώ.
Δεν είσαι πια εδώ...
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΟΣ - ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ - YouTube

Αντώνης Ρέμος - Μην ξαναρθείς
Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του 2013 με εξαιρετικά άμεσους στίχους από τη Νίκη Παπαθεοχάρη. Απευθύνεται σ' όσους αισθάνονται ακόμη μπερδεμένοι, είναι εξαιρετικά εύθραυστοι συναισθηματικά και κάπου φοβούνται ν' αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια του χωρισμού: γιατί χωρίσαμε; ήταν αληθινό ότι ζήσαμε ή μήπως μια ψευδαίσθηση;
ANTONIS REMOS - MIN XANARTHIS - YouTube

Δήμος Αναστασιάδης - Ψέματα
Το τραγούδι της άρνησης. "Δεν χωρίζουν δυο καρδιές, που ζήσαν κάποτε σαν ένα", μόνο που το κάποτε είναι παρελθόν και στην ζωή τίποτε δεν μένει στατικό. Πολύ δυνατοί οι στίχοι της Βίκυς Γεροθόδωρου, ενώ εξαιρετική είναι και η φωνή του Αναστασιάδη σ' ένα από τα καλύτερα τραγούδια χωρισμού των τελευταίων ετών.
Δήμος Αναστασιάδης - Ψέματα - YouTube

Χρήστος Θηβαίος - Αγάπη (Πόσο πολύ σ' αγάπησα)
Ακόμη ένα πολύ έντονο τραγούδι για την αγάπη που έκλεισε τον κύκλο της - είναι τόσα πολλά που θα έπρεπε να έγραφα μια λίστα με 104 και όχι 14 τραγούδια. Αυτό το τραγούδι απευθύνεται στους πιο εσωστρεφείς, σ' όσους αισθάνονται ότι δεν εξέφρασαν την αγάπη τους, όπως θα ήθελαν να το έχουν κάνει. Οι στίχοι είναι της Κατίνας Παΐζη, ενώ το τραγούδι ακουγόταν και στους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς "Ο μεγάλος θυμός", που προβλήθηκε στο Mega την τηλεοπτική σαιζόν 1998-'99.
Χρήστος Θηβαίος - Αγάπη - YouTube



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου