12 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα βρείτε γρήγορα το σκύλο σας, αν χαθεί


Ένας άνδρας είχε χάσει το σκύλο του και τον έψαχνε απελπισμένα για 12 μέρες, μέχρι που κάποια μέρα, καθώς περιπλανιόταν σ' ένα δασάκι κοντά στο σπίτι του, συνάντησε κάποιους κυνηγούς. Τους εξήγησε ότι έψαχνε το σκύλο του κι εκείνοι στη συνέχεια τον βοήθησαν με ορισμένες συμβουλές. Οι κυνηγοί συχνά χάνουν τα σκυλιά τους μέσα στο δάσος κι έτσι όλο και κάτι παραπάνω ξέρουν για το πώς να βρει κάποιος τον αγαπημένο του σκύλο, που έχει εξαφανιστεί. Στη συγκεκριμένη ιστορία, τουλάχιστον, αποδείχτηκαν αποτελεσματικές. Αν, λοιπόν, σας συμβεί κάτι παρόμοιο, μην τα βάψετε μαύρα από την αγωνία, ούτε να πιάσετε την.. ντουντούκα αναζητώντας το σκύλο σας, αλλά ακολουθήστε τις συμβουλές των κυνηγών και - πού ξέρετε; - μπορεί να έχει σύντομη και ευτυχή κατάληξη η αναζήτηση.

Τι πρέπει να κάνετε: 
- Να πάρετε ένα ρούχο που φοράτε συνέχεια - όσο παλιότερο, τόσο το καλύτερο - και να το αφήσετε στο σημείο όπου είτε εσείς είτε κάποιος άλλος είδε το σκύλο για τελευταία φορά. Θα πρέπει να είναι ένα ρούχο με το οποίο ο σκύλος είναι εξοικειωμένος, ώστε να αισθανθεί τη μυρωδιά και να κάνει την επανεμφάνισή του. 
- Εξάλλου, στο συγκεκριμένο σημείο μπορείτε ν' αφήσετε το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο του αντικείμενο, ακριβώς για να τραβήξει την προσοχή του. 
- Μιας και είναι πολύ πιθανό ο σκύλος, που χάθηκε, να μην έχει πρόσβαση σε νερό, καλό είναι ν' αφήσετε στο σημείο αυτό κι ένα μπολ με νερό. Μην αφήσετε, όμως, φαγητό, γιατί ενδέχεται να προλάβουν άλλα σκυλιά που θα το φάνε. 
- Κι επειδή δεν μπορούμε να στήσουμε καραούλι ή αντίσκηνο, ώστε να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή, μια καλή ιδέα είναι ν' αφήσουμε ένα σημείωμα, με το οποίο θα εξηγούμε τι έχει συμβεί και θα ζητούμε από τους περαστικούς να μην απομακρύνουν τα αντικείμενα από το μέρος εκείνο.
- Κατά τ' άλλα, αν μπορείτε να τσεκάρετε συχνά την περιοχή.. κάντε το, αλλιώς μπορείτε να επιστρέψετε την επόμενη μέρα. Είναι πολύ πιθανό ότι ο σκύλος θα παραμείνει στο μέρος εκείνο, όπου είναι τ' αγαπημένα και οικεία σ' αυτόν αντικείμενα ή - έστω - ενδέχεται να έχει αφήσει κάποια ίχνη ζωής. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου