3 Απριλίου 2014

5 μουσικές προτάσεις για την Άνοιξη του 2014


Με το χειμώνα να έχει μείνει πίσω για τα καλά - ειδικά φέτος που ήταν αρκετά ήπιος και μικρής διάρκειας - ο ερχομός της άνοιξης σημαίνει περισσότερη μουσική. Είμαστε σε μια πιο εξωστρεφή διάθεση, πιο ανοιχτοί να πειραματιστούμε μουσικά και ψάχνουμε το τραγούδι που θα μας συντροφεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ψάχνοντας, ανακαλύπτουμε κάποια διαμαντάκια που έχουν όλα τα φόντα να το καταφέρουν. Κι επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμη, μπορούμε ν' απολαύσουμε τα τραγούδια αυτά από τώρα.

Foster the People - Coming of Age
Τους ξεχωρίσαμε πριν τρία χρόνια με το "Pumped Up Kicks" από το πρώτο τους άλμπουμ και φέτος οι Foster the People επανήλθαν με το δεύτερο, πιο ώριμο άλμπουμ τους με τίτλο "Supermodel", από το οποίο ήδη ξεχώρισε ένα τραγούδι για την πραγματική ενηλικίωση και το πέρασμα σε μια πιο ώριμη φάση της ζωής μας. Ok, το "Pumped Up Kicks" ήταν καλύτερο, από τα τραγούδια που απορείς πώς ήρθε η έμπνευση στους δημιουργούς, όμως και το "Coming of Age" αξίζει την προσοχή μας. 


Tove Lo - Habits
Οι συμπατριώτες της την αποκαλούν "Τζάνις Τζόπλιν της Σουηδίας". Η 26χρονη τραγουδίστρια έκλεψε τις εντυπώσεις του τελευταίους μήνες με το indie pop τραγούδι "Habits", προπομπός του πρώτου της άλμπουμ, που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα. Το τραγούδι είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά το ρεφρέν, ένα από τα καλύτερα ραδιοφωνικά τραγούδια που έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό. 


Joel Compass - Forgive Me
Γνωστός από τα τραγούδια που έγραφε για άλλους τραγουδιστές, ο Τζόελ Κόμπας έχει όλα τα προσόντα για να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και το συγκεκριμένο τραγούδι τον βοηθάει πολύ.Έχω το προαίσθημα ότι αυτό το τραγούδι θ' ακουστεί πολύ. 


The Handsome Family - Far From Any Road
Το τραγούδι είναι σχετικά παλιό, καθώς περιλαμβάνεται σε άλμπουμ του 2003, όμως έγινε περισσότερο γνωστό σχετικά πρόσφατα από τη σειρά "True Detective" του καλωδιακού δικτύου HΒO, στους τίτλους της οποίας ακούγεται. Ακούστε το και θα εθιστείτε, αν και δεν είναι από τα τραγούδια που θα έπαιζε εύκολα κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός. 


Krewella - Enjoy the Ride
Αν κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις προηγούμενες προτάσεις ως "daytime songs", αυτό εδώ είναι ένα τραγούδι για κλαμπ και χορό. Υπάρχουν και διάφορα ρεμίξ, για να επιλέξετε. Που να πάρει είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το ανεκδιήγητο #SELFIE, που την όποια επιτυχία του την οφείλει απλά και μόνο στο όνομά του, που υποβάλλει όσους το ακούν ότι κάνουν κάτι τρέντι - και καλά. 



Σχετικά θέματα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου