11 Ιουλίου 2014

Ένας πρωθυπουργός "βάζει τα γυαλιά" στον Ομπάμα περιμένοντας 30 λεπτά στην ουρά εστιατορίου [εικόνα]

Διαβάζω σήμερα σ' όλες τις ιστοσελίδες για την γκάφα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε σε φαστφουντάδικο του Τέξας, αλλά βιαζόταν τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περιμένει στην ουρά, τους προσπέρασε όλους και βρέθηκε κατευθείαν στο ταμείο, όπου όμως... δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει την παραγγελία του. 

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ, κατά κάποιον τρόπο έβαλε τα γυαλιά στον Ομπάμα, αφού περίμενε 30 ολόκληρα λεπτά στην ουρά για να παραγγείλει φτερούγες από κοτόπουλο, ενώ ένας πελάτης τουμαγαζιού του πρόσφερε ένα πιάτο σούπα από φασολάκια. Το περιστατικό συνέβη πριν ένα μήνα, στις 12 Ιουνίου, ενώ συνοδεύτηκε από μια φωτογραφική απόδειξη, που ανέβηκε στο Facebook και έγινε viral στη Σιγκαπούρη. Ο πελάτης του καταστήματος, που φωτογράφησε τον πρωθυπουργό της χώρας του και διακίνησε τη σχετική φωτογραφία, είχε σχολιάσει: "Απλά ο συνηθισμένος 50άρης-60άρης θείος σας, που περιμένει στην ουρά μισή ώρα για τις διάσημες, τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου. Αν και περιστοιχισμένος από φρουρούς. Πολλούς από αυτούς". 

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία, όπου δεν φαίνεται ούτε τρίχα από τους φρουρούς του Λι Χσιέν Λουνγκ, δείχνει έναν άνθρωπο συνηθισμένο (ο Λούνγκ είναι ο γκριζομάλλης κύριος στο κέντρο), που περιμένει υπομονετικά και ήσυχα τη σειρά του, οπότε επικοινωνιακά μάλλον βγήκε κερδισμένος - κι ας συνοδευόταν από την προσωπική του φρουρά, που προφανώς περίμενε διακριτικά. 
Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δει έστω έναν Έλληνα πρωθυπουργό να πηγαίνει σε φαστφουντάδικο, εκτός κι αν οι Έλληνες είμαστε τόσο διακριτικοί, που ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να φωτογραφήσουμε με το κινητό μας είτε τον Σαμαρά είτε κάποιον από τους προκατόχους του - κι ας πήγαιναν κι αυτοί κατευθείαν στο ταμείο. Δεν θεωρείται, άλλωστε, καθωσπρέπει ένας πρωθυπουργός να τρώει "πρόχειρο" φαγητό. Και μια συμβουλή προς τους Έλληνες επικοινωνιολόγους: Αν συστήσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό - τον τωρινό ή τον επόμενο - να το ρίξει μια νύχτα έξω τρώγοντας "βρώμικα" όπως ο μέσος Έλληνας, καλό θα ήταν να μη συνοδευτεί η είδηση κι από καμιά περιττή πληροφορία για πολίτες που έσπευσαν να τον πλησιάσουν και να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, γιατί αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου