3 Δεκεμβρίου 2014

Μια σπάνια ιστορία αγάπης, βγαλμένη θαρρείς από σενάριο ταινίας: Πώς ένα αγόρι από τις ΗΠΑ γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του χάρη σ' ένα δώρο, που είχε κάνει μικρός σ' ένα άγνωστό του κοριτσάκι, που ζούσε στην άλλη άκρη του κόσμου

πηγή: www.samaritanspurse.org

Είναι από εκείνες τις ιστορίες αγάπης, που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι αληθινή, αλλά μοιάζει περισσότερο με ιστορία βγαλμένη από κάποιο ρομαντικό μυθιστόρημα ή από σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Μια δωρεά που έγινε από ένα αγόρι στις ΗΠΑ με αποδέκτη ένα κορίτσι στις Φιλιππίνες το 2000 ήταν μοιραία για να συναντηθούν οι δρόμοι των δυο αυτών ατόμων ύστερα από πολλά χρόνια, να ερωτευτεί ο ένας τον άλλο και τελικά να παντρευτούν.

Το καλοκαίρι του 2000, η 8χρονη - τότε - Τζοάνα από τις Φιλιππίνες, που παρακολουθούσε καλοκαιρινά μαθήματα σ' ένα χριστιανικό σχολείο στην πατρίδα της, έλαβε ως δώρο αποφοίτησης ένα κουτί παπουτσιών. Ήταν ένα από τα δώρα που προσέφερε το σχολείο στους μαθητές κατά την αποφοίτησή τους, τα οποία προέρχονταν από παιδιά απ' όλον τον κόσμο, ενώ είχαν θρησκευτικό περιεχόμενο. Το συγκεκριμένο κουτί περιείχε μια σύνοψη του Ευαγγελίου, που άλλαξε την ζωή της Τζοάνα φέρνοντάς την πιο κοντά στο να βαφτιστεί Χριστιανή, ενώ λίγο αργότερα θα βαφτιζόταν και ο πατέρας της, που μάλιστα θα γινόταν και πάστορας.
Αποστολέας του κουτιού ήταν ένα 7χρονο αγόρι από το Αϊντάχο των ΗΠΑ, κάποιος  Τάιρελ Γουλφ, ο οποίος φρόντισε να συμπεριλάβει στο κουτί μια φωτογραφία του, το όνομα και τη διεύθυνσή του. Όταν η Τζοάνα παρέλαβε το δώρο, σκέφτηκε να ευχαριστήσει το αγόρι από την Αμερική και του έγραψε ένα γράμμα, που όμως - για άγνωστο λόγο - δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του. 
Πέρασαν 11 χρόνια και το Νοέμβριο του 2011, η Τζοάνα σκέφτηκε να ψάξει μέσω facebook το άγνωστο εκείνο αγόρι, ώστε να τον ευχαριστήσει. για το δώρο, που της είχε αλλάξει στην ζωή. Πράγματι, εντόπισε το προφίλ ενός εκ των πολλών Τάιρελ Γουλφ, του έκανε πρόσκληση φιλίας χωρίς να είναι σίγουρη ότι ήταν ο Τάιρελ Γουλφ που αναζητούσε, εκείνος την αποδέχτηκε και οι δυο τους άρχισαν να συνομιλούν. 
Σύντομα ανακάλυψαν ότι είχαν πολλά κοινά στοιχεία, όπως η μουσική. Παρά την τεράστια διαφορά ώρας, ο Τάιρελ και η Τζοάνα βρήκαν τον τόπο να επικοινωνούν σε τακτική βάση, μέχρι που τον Ιούνιο του 2013 ο Τάιρελ αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι τη Μανίλα. Ήταν η πρώτη φορά, που θα έκανε ένα ταξίδι ολομόναχος, αλλά τον τραβούσε η έλξη, που αισθανόταν για την Τζοάνα. Ύστερα από 10 ημέρες παραμονής στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων ήταν πια σίγουρος για τα συναισθήματά του και μάλιστα έκανε σχετική νύξη και στον πατέρα της Τζοάνα, που ήταν ιερέας. 
Έτσι, η επιστροφή του Τάιρελ στο Αϊντάχο δεν κράτησε πολύ. Σύντομα βρέθηκε πίσω στις Φιλιππίνες, όπου μαζί με την Τζοάνα εργάστηκαν στην αμερικανική πρεσβεία, προκειμένου εκείνη να βγάλει ευκολότερα την βίζα, για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Αυτό έγινε το Σεπτέμβριο του 2014 και στις 5 Οκτωβρίου ο Τάιρελ και η Τζοάνα παντρεύτηκαν στο ράντσο των γονιών του γαμπρού στο Αϊντάχο, όπου θα ζήσουν την κοινή τους ζωή. Και καθώς αυτά είναι τα πρώτα τους κοινά Χριστούγεννα, σκέφτηκαν να ξεκινήσουν μια οικογενειακή παράδοση, να προσφέρουν κάθε χρόνο κουτιά, σαν εκείνο που τους έφερε κοντά εξ αρχής, ως δώρα σε χριστιανικές, φιλανθρωπικές οργανώσεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου