25 Φεβρουαρίου 2016

Τι γίνεται όταν μια κυλιόμενη σκάλα αλλάξει ξαφνικά πορεία; Δείτε το βίντεο

Αν βλέπατε μπροστά σας μια κανονική σκάλα και μια κυλιόμενη, ποια θα διαλέγατε; Μάλλον τη δεύτερη, αφού μπροστά στις ανέσεις του πολιτισμού, η εκγύμναση των ποδιών μοιάζει περιττή. Κάποιες φορές όμως η τεχνολογία εκδικείται! Σπάνια μεν, αλλά υπάρχουν φορές που οι κυλιόμενες παθαίνουν κάποια βλάβη. Και καλά αν απλά η σκάλα σταματήσει να λειτουργεί (π.χ. μετά από μια διακοπή ρεύματος). Σιχτιρίζεις την "άδικη ζωή" και θυμάσαι πώς είναι να κουράζεις και λιγάκι τους μύες των ποδιών σου. Τι γίνεται, όμως, όταν η κυλιόμενη σκάλα ξαφνικά αλλάξει κατεύθυνση και εκεί που ανέβαινες στον επόμενο όροφο, ξαφνικά αλλάζεις κατεύθυνση;

Το σπάνιο περιστατικό συνέβη σε μια κυλιόμενη σκάλα στην πόλη Νινγκμπό της Κίνας. Για απροσδιόριστο λόγο υπήρξε μια αλλαγή φοράς ξαφνιάζοντας τους πολίτες, που είχαν συνωστιστεί στα ηλεκτρονικά σκαλοπάτια. Περισσότερα από δέκα άτομα βρέθηκαν στο πάτωμα και γύρω στους πέντε τραυματίστηκαν - ελαφρά ευτυχώς. 
Σίγουρα, το να το ζεις είναι μια τρομακτική εμπειρία, όμως να το βλέπεις στο βίντεο είναι κάπως αστείο. Κι επειδή δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί - και πώς να υπήρχαν, αφού η ταχύτητα των κυλιόμενων σκαλών είναι σχετικά μικρή - απλά δείτε τι μπορεί θεωρητικά να συμβεί - μια στο εκατομμύριο - ώστε να μη χάσετε την ψυχραιμία σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου