19 Μαΐου 2016

Η εμφάνιση διαγωνιζόμενου του ελληνικού X-Factor σε τηλεπαιχνίδι το 2004 [βίντεο]


Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισα παρακολουθώντας τις οντισιόν του ελληνικού X-Factor, που επανέκαμψε στις οθόνες μας μετά από απουσία πέντε ετών, είναι ο αγγλικής καταγωγής Μπράντλεϊ Γουάιτ Ντέιλ, ο οποίος την τελευταία διετία ζει στην Ελλάδα και μάλιστα μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά. Το - από πολλές απόψεις - μακρινό 2004, από το μυαλό του (τότε) 20χρονου Μπράντλεϊ πιθανότατα δεν περνούσε καν η προοπτική ότι δέκα χρόνια μετά θα ερχόταν στην Ελλάδα ή ότι θα αποφάσιζε να εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι το - τότε μακρινό - 2016 θα κυνηγούσε το όνειρό του για δισκογραφία συμμετέχοντας σ' ένα ελληνικό, μουσικό τάλεντ σόου. Ζούσε στην Αγγλία, σπούδαζε γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά με προοπτική να γίνει μεταφραστής, αν και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει τραγουδιστής rnb και σόουλ. Τα επόμενα χρόνια βέβαια θα κυνηγούσε την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών του ανησυχιών, όμως ας παραμείνουμε στο έτος 2004.

Τη χρονιά εκείνη, ο Μπράντλεϊ, που ήδη από τις οντισιόν του φετινού X-Factor έχει ξεχωρίσει για την καλλιέργεια της φωνής του, είχε συμμετάσχει σ' ένα βρετανικό τηλεπαιχνίδι και συγκεκριμένα στη βρετανική εκδοχή του "Πιο αδύναμου κρίκου", η παρουσιάστρια του οποίου, η Αν Ρόμπινσον, έγινε γνωστή για τις βιτριολικές ατάκες της προς τους παίχτες - καμία σχέση με το πολύ πιο "μαλακό" alter ego της στην ελληνική τηλεόραση, Έλενα Ακρίτα. Ένα βίντεο από τη συμμετοχή του τραγουδιστή, μέλους των Stereo Soul, υπάρχει στο youtube - όχι πολύ καλής ποιότητας, αφού αποτελεί rip off από σπιτική κάμερα.
Η Ρόμπινσον, πιστή στην περσόνα που αναδείκνυε ως παρουσιάστρια του "Πιο αδύναμου κρίκου", αφού πρώτα σχολίασε τη στυλιστική του επιλογή να εμφανιστεί ντυμένος με παντελόνι στρατιωτικής παραλλαγής, ανέδειξε την "αχίλλειο πτέρνα" του Μπραντλεϊ, το γεγονός ότι σπούδαζε σε ιδιωτικό σχολείο με έξοδα των γονιών του, ενώ τον έβαλε και να της τραγουδήσει. Δεν βρήκε πάντως κάποιο αρνητικό σχόλιο να πει για τις τραγουδιστικές του ικανότητες - ούτε και θα μπορούσε. Πάντως ανεξάρτητα από την παρουσία του διαγωνιζόμενου στο ελληνικό X-Factor, το βίντεο είναι απολαυστικό μεταφέροντας ένα χαρακτηριστικό δείγμα του βρετανικού φλέγματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου