4 Ιουνίου 2016

Η έκπληξη της γυναίκας που μόλις έμαθε το φύλο του παιδιού που έφερε στην ζωή στην καλύτερη ίσως φωτογραφία που είδατε πρόσφατα




Εδώ και πολλές δεκαετίες τα υπερηχρογραφήματα δίνουν έγκαιρη απάντηση στη γλυκιά ανυπομονησία των γονέων, που θέλουν να μάθουν το φύλο του μωρού τους. Το υπερηχογράφημα θα ήταν πολύ χρήσιμο σε πολύ παλιότερες εποχές και σε πατριαρχικές κοινωνίες που θεωρούσαν ότι το πρώτο παιδί έπρεπε να είναι σώνει και καλά αγόρι. Αν η σημερινή τεχνολογία υπήρχε και τότε, θα είχαν όλο το χρόνο να συνηθίσουν στην ιδέα του κοριτσιού και πολλά οικογενειακά δράματα ενδεχομένως να αποφεύγονταν.

Βέβαια και η τεχνολογία δεν είναι αλάνθαστη. Κάθε κανόνας έχει την εξαίρεσή του και αυτό αφορά και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων ενός υπερηχογραφήματος. Οκ, δεν φταίει το μηχάνημα αν γίνει λάθος διάγνωση από το γιατρό, ο οποίος ως άνθρωπος είναι φυσικό να κάνει και λάθη, αλλά προφανώς κάτι μπορεί να φανεί καθαρά στην εικόνα του υπερήχου.

Η γυναίκα της φωτογραφίας, για παράδειγμα, είχε την εντύπωση ότι θα έφερνε στον κόσμο ένα αγόρι, αυτό της είχε πει ο γιατρός, όμως τελικά την ώρα του τοκετού έμαθε ότι γέννησε... κορίτσι. Και πώς το έμαθε! Δεν το είδε μόνη της ούτε την ενημέρωσε κάποια μαία, αλλά η φωτογράφος που ήταν παρούσα στον τοκετό. Και κάπως έτσι, χωρίς και η ίδια να το περιμένει, η φωτογράφος τράβηξε με την κάμερά της μια από τις πιο αφοπλιστικά αυθόρμητες φωτογραφίες, όπου στην εικόνα αποτυπώνονται με το πιο γνήσιο τρόπο τα ανθρώπινα συναισθήματα σε μια τόσο σπουδαία και συγκινητική στιγμή, όπως είναι ο ερχομός μιας νέας ζωής στον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου