14 Σεπτεμβρίου 2018

Ίσως η πιο περίεργη συμβουλή για το πώς θα ξεπεράσετε το χωρισμό


Φανταστείτε το σκηνικό από σίριαλ του Λευτέρη Καπώνη. Ένας φρεσκοχωρισμένος άνδρας τα πίνει μόνος του στο μπαρ για να ξεχάσει και παράλληλα πιάνει ψιλή κουβέντα με τον μπάρμαν, ο οποίος πάντα έχει τη σωστή λύση για όλα τα προβλήματα, ένα είδος γκουρού των ανθρώπινων σχέσεων. Βέβαια, σε σίριαλ του Καπώνη ο πρωταγωνιστής μας δεν θα ήταν γκέι (ή αν ήταν, θα απεικονιζόταν μάλλον ως καρικατούρα), όπως ο νεαρός Ιάπωνας που μοιράστηκε μέσω τουίτερ την παράξενη συμβουλή που του έδωσε ο μπαρτέντερ ενός κλαμπ στην πατρίδα του. Επειδή όμως σε θέμα σχέσεων και κυρίως χωρισμού, δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις αυτού που υποφέρει, διαβάστε την εξαιρετικά πρωτότυπη και οπωσδήποτε αναπάντεχη συμβουλή του Ιάπωνα μπαρτέντερ κι αν θέλετε, δοκιμάστε τη κι εσείς – δεν έχετε και τίποτα να χάσετε, εκτός από λίγα χρήματα – μήπως τέλος πάντων καταφέρετε να ξεπεράσετε εκείνον ή εκείνη που έχει στοιχειώσει τα όνειρά σας από τη μέρα που σας χώρισε.

Αυτή, λοιπόν, ήταν η συμβουλή του Ιάπωνα μπαρτέντερ:
«Πρώτα, πήγαινε σ’ ένα εξωφρενικά ακριβό εστιατόριο yakuniku (δηλαδή σε μια ψησταριά, για να το πούμε στα ελληνικά). Εκεί φάε ένα πανάκριβο πιάτο με παϊδάκια, να έχουν το κόκαλο και να το δοκιμάσεις πραγματικά. Πιες επίσης πολύ αλκοόλ και μετά πάρε τα κόκαλα που περίσσεψαν και κάψ’ τα, σαν να έκαιγες τα κόκαλα του ανθρώπου που σε παράτησε. Μετά, πάρε τις στάχτες από τα κόκαλα και σκόρπισέ τα σ’ ένα μέρος»!

Αν κάποιος τολμήσει να δοκιμάσει αυτήν την όχι και τόσο ορθόδοξη συμβουλή ξεπεράσματος ενός χωρισμού, τουλάχιστον ας επιλέξει ένα ανοιχτό μέρος μακριά από κατοικημένη περιοχή για να πετάξει τις στάχτες από τα κόκαλα, που θα περισσέψουν από τα παϊδάκια, που θα έχει πρώτα ντερλικώσει. Κι αν καταφέρει να ξεπεράσει το χωρισμό, ας μας στείλει ένα μήνυμα, δίνοντας ελπίδα και σε άλλους φρεσκοχωρισμένους που βασανίζονται.

* Να σημειώσω απλά ότι, επειδή δεν ξέρω να διαβάζω ιαπωνικά, τη μετάφραση του ιαπωνικού τουίτ στα αγγλικά, τη διάβασα στον επόμενο σύνδεσμο:  SoraNews24



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου