19 Νοεμβρίου 2018

2 ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 10 ωραιότερα μικρά νησιά της Μεσογείου

Alpha Stock Images
Το καλοκαίρι μας έχει αποχαιρετήσει προ πολλού, ενώ το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και το φθινόπωρο. Είναι όμως η περίοδος που κλείνονται τα τουριστικά πακέτα για το ερχόμενο καλοκαίρι και όλες οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και τα ταξιδιωτικά περιοδικά ετοιμάζουν αφιερώματα με προτάσεις για μαγευτικούς προορισμούς. Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη γειτονιά μας και πιο συγκεκριμένα στα 10 ωραιότερα μικρά νησιά της Μεσογείου ετοίμασε ο - δημοφιλής στην Αυστραλία - ιστότοπος www.traveller.com.au. Δύο από τα νησιά, που οι συνεργάτες της αυστραλιανής ιστοσελίδας ξεχώρισαν, είναι ελληνικά· το ένα εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός ούτως ή άλλως (πόσο μάλλον για τους κατοίκους της μακρινής Αυστραλίας), ενώ το δεύτερο έχει συνδεθεί περισσότερο με τον εγχώριο θρησκευτικό τουρισμό.

Στη θέση νούμερο 8, το traveller.com.au κατατάσσει την Τήνο. Όπως εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, η Τήνος «είναι  το βορειότερο και ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, αλλά ένας σημαντικός προορισμός ελληνορθόδοξου προσκυνήματος. Εύφορες κοιλάδες με λεμονιές και ελιές διασταυρώνονται με τοίχους ξηρολιθιάς και στριμώχνονται ανάμεσα σε βραχώδεις λόφους. Περιστερώνες και μικρά οικογενειακά εκκλησάκια, που φιλοξενούν εικόνες και τρεμουλιαστά κεράκια, χαρακτηρίζουν το τοπίο. Περπατήστε μέσα από τα κάτασπρα χωριά στο κατεστραμμένο κάστρο Εξώμβουργο και θα επιβραβευτείτε από την καταπληκτική θέα».
πηγή: pixabay.com


Και στην κορυφή της λίστας, ως το πιο όμορφο μικρό νησί της Μεσογείου βρίσκεται η Σαντορίνη, που ούτως ή άλλως αποτελεί πασίγνωστο και εξαιρετικά δημοφιλή τουριστική προορισμό παγκοσμίως. «Το κομψό σχέδιο του άσπρου κυβισμού συγκρούεται με τη φυσική ομορφιά ασκώντας μια  θεαματική επίδραση σ' αυτό το νησί, που δημιουργήθηκε από μια αρχαία ηφαιστειακή έκρηξη, η οποία άφησε πίσω χρωματιστό βράχο, πανύψηλους πύργους και μια βυθισμένη καλντέρα, στην οποία η θάλασσα λαμποκοπά. Αν αντέχετε τα ύψη, περπατήστε τα 10 χιλιόμετρα μεταξύ Φύρας και Οίας για υπέροχη θέα σε λευκά κτίρια και εκκλησίες με γαλάζιους θόλους από την κορυφή του λόφου. Τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης είναι μυθικά».
πηγή: pixabay.com

Αυτό είναι συνολικά το τοπ10 των ομορφότερων μικρών νησιών της Μεσογείου, σύμφωνα με τους συντάκτες του www.traveller.com.au:
1. Σαντορίνη 
2. Κάπρι (Ιταλία)
3. Ραμπ (Κροατία)
4. Μποζκαάντα (Τουρκία)
5. Γκόζο (Μάλτα)
6. Λα Μανταλένα (Ιταλία)
7. Μινόρκα (Ισπανία)
8. Τήνος
9. Χβαρ (Κροατία)
10. Έλβα (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου