23 Νοεμβρίου 2011

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (2ο ΜΕΡΟΣ - Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΓΑΜΟΥ ΒΙΟΥ)

 
Αμέσως μετά την τελετή όλοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου κόπηκε η γαμήλια τούρτα και το ζευγάρι αποσύρθηκε για λίγες ώρες. Η δεξίωση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 9 το βράδυ και επρόκειτο για πραγματικό Αραχωβίτικο γλέντι με νταούλια και κλαρίνα, ενώ το μενού περιλάμβανε κοκορέτσι, αρνιά σούβλας, φέτα Παρνασσού και μπακλαβάδες. Οι καλεσμένοι στη δεξίωση έφταναν τους διακόσιους πενήντα, πολλοί όμως ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που παρακολουθούσαν το γλέντι από τα τζάμια του ξενοδοχείου. 

Η Αλίκη φορούσε βραδινή πράσινη τουαλέτα κεντημένη με παγιέτες. Οι νεόνυμφοι χόρεψαν για αρχή μπάλο, ο Παπαμιχαήλ ξεχώρισε σε βαρύ χασάπικο και ακολούθησαν διάφοροι λαϊκοί ελληνικοί χοροί στους επιδόθησαν «γνωστοί κύκλοι της αριστοκρατίας» κατά τη γλαφυρή περιγραφή εφημερίδας της εποχής. Ο μήνας του μέλιτος αναβλήθηκε για αργότερα, καθώς το ζευγάρι έπρεπε να συνεχίσει τις παραστάσεις του θέατρο. Μάλιστα, στους θεατές και των δύο παραστάσεων την επομένη του γάμου μοιράστηκαν αναμνηστικές μπομπονιέρες.
Το ζευγάρι έμεινε στο περίφημο σπίτι της οδού Στησιχόρου 3, το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ είχε αξία επτά εκατομμυρίων δραχμών. Ήταν τόσο μεγάλο, που ισοδυναμούσε με τρία διαμερίσματα και αποτελείτο από «το υπνοδωμάτιο του ζεύγους, το λίβινγκ ρουμ, το γραφείο της Αλίκης, το γραφείο του Δημήτρη, το σαλόνι, την τραπεζαρία, το δωμάτιο των ξένων, το σιδηρωτήριο, την .. κουζινάρα, την αποθήκη, το δωμάτιο υπηρεσίας, το μπάνιο του ζεύγους (όλο από ροζ μάρμαρο), το μπάνιο των ξένων, το μπάνιο της υπηρεσίας, το χωλ, ένα μακρύ διάδρομο με απειρία ντουλαπιών και με μια θαυμάσια βεράντα μπροστά από την οποία απλώνεται ο Εθνικός Κήπος. Για να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δωματίων θα τοποθετηθεί ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο με δέκα γραμμές», κατέληγε το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Φυσικά, η αξιοπιστία αυτής της περιγραφής ελέγχεται και αμφισβητείται μέχρι αποδείξεως του εναντίου, είναι πάντως χαρακτηριστικό της διαχρονικής υστερίας ορισμένων δημοσιογράφων, που θέλουν να μπαίνουν κυριολεκτικά από την κλειδαρότρυπα μέσα στα σπίτια των διασήμων προς τέρψη της περιέργειας των αναγνωστών τους. Στα χνάρια αυτής της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας και προς τέρψη και των δικών μας αναγνωστών, που θέλουν να πάρουν μια ιδέα από την παρα-δημοσιογραφία της εποχής εκείνης, ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα άλλο σημείο του ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας που τιτλοφορείται ως το «ημερολόγιο των πρώτων ημερών των νεονύμφων».
Σύμφωνα με τις «αποκλειστικές» πληροφορίες της εφημερίδας, την επόμενη μέρα του γάμου «στις πέντε το απόγευμα σηκώνονται και η Αλίκη ετοιμάζει το πρώτο καφεδάκι για τον άνδρα της. Έχει τόσο τρακ όμως, που βάζει τον καφέ στο ποτήρι και το νερό στο φλιτζάνι. Αντιλαμβάνεται αμέσως την γκάφα της και την διορθώνει. Ετοιμάζει καινούριο καφέ. Αυτήν τη φορά βάζει το φλιτζανάκι μέσα στο ποτήρι. Μικρό το κακό. Διορθώνεται». Συνεχίζοντας δε το «έγκυρο» ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αποκαλύπτει στο διψασμένο και γι’ άλλα παρόμοια μυστικά αναγνωστικό της κοινό «Τα παραπάνω δεν τα ξέρει ο Δημήτρης. Η Αλίκη τα αποκάλυψε σε μια φίλη της. Η φίλη της υποσχέθηκε να το κρατήσει μυστικό. Το είπε μόνο σ’ εμάς»!
Ο δημοσιογράφος του ΕΜΠΡΟΣ, Σταμάτης Φιλιππούλης, παρακολούθησε και την πρώτη απόπειρα της Αλίκης να μαγειρέψει για το Δημήτρη και τους καλεσμένους του, δυο μέρες μετά το γάμο. Διαβάζουμε: "Η Αλίκη με μια ροζ ποδιά ασχολείται με το μαγείρεμα. Η οικονόμος της η Θεώνη... γκρινιάζει, γιατί μέχρι σήμερα εκείνη ετοίμαζε το φαγητό. Στο βάθος όμως ελπίζει ότι οι επαγγελματικές ασχολίες της Αλίκης θα της ξαναδώσουν το απολεσθέν έδαφος. Η Αλίκη όμως της κόβει τη φόρα.
- Από σήμερα θα μαγειρεύω εγώ.
- Κι εγώ τι θα κάνω; απορεί η Θεώνη.
- Θα βλέπεις και θα μαθαίνεις.
Η Θεώνη μουρμουίζει κάτι για "καμένο φαΐ" για "το στομάχι του Δημήτρη" και άλλα παρόμοια, αλλά η Αλίκη κάνει πως δεν την ακούει".
Τελικά, η Αλίκη χρειάστηκε τις συμβουλές της Θεώνης για να πετύχει η συνταγή, ενώ ο Δημήτρης βοήθησε της σύζυγο του στο σερβίρισμα. Το φαγητό άρεσε σ' όλους, αλλά ο Παπαμιχαήλ κατσούφιασε κάποια στιγμή. Δεν σου αρέσει", τον ρώτησε η Αλίκη. "Ίσα-ίσα που μου αρέσει", ήταν η απάντηση του ηθοποιού και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
"- Τότε γιατί κατσούφιασες;
- Κατσούφιασα, γιατί δεν ήξερα ότι είσαι τόσο καλή μαγείρισσα.
- Δηλαδή, αν το 'ξερες τι θα 'κανες;
- Θα σ' είχα παντρευθεί από καιρό".
Μιλώντας στον Σταμάτη Φιλιππούλη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκάλυπτε την επιθυμία της ν' αποκτήσει ένα παιδί "όσο γίνεται πιο σύντομα", όπως κι ένα δεύτερο "ύστερα από τρία-τέσσερα χρόνια". Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είχε περάσει από το μυαλό της το ενδεχόμενο ν' αφήσει το θέατρο: "Μπορώ θαυμάσια παράλληλα με αυτό να είμαι καλή σύζυγος και μητέρα".
Δείτε πιο κάτω και το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που συνοδευόταν με ένα πλουσιότατο, σπάνιο φωτογραφικό υλικό τόσο από την εκκλησία και τη δεξίωση, όσο και από προσωπικές στιγμές του ζευγαριού. Είναι συλλεκτικό!



[Πηγές: αρχείο εφημερίδων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου