16 Απριλίου 2012

Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ-ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ! ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Ο Τσακ Νόρις θα μπορούσε να κάνει το ίδιο;

Αυτός κι αν είναι αστυνομικός που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά το και έγινε μέχρι και κασκαντέρ για να πιάσει τον παραβάτη, μόνο που δε βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στο Βιετνάμ. Ο Nguyen Manh Phan ήταν ένας συνηθισμένος βιετναμέζος τροχονόμος στην πρωτεύουσα Ανόι, μέχρι που αποθανατίστηκε σε βίντεο να έχει προσκολληθεί σαν κασκαντέρ στους υαλοκαθαριστήρες ενός λεωφορείου που βρισκόταν εν κινήσει θέλοντας να σταματήσει τον οδηγό, που προσπαθούσε να αποφύγει πρόστιμο, καθώς δε διέθετε τα νόμιμα έγγραφα. Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο ίντερνετ και ο Phan έγινε πλέον διάσημος σε όλον τον κόσμο χάρη στην ευσυνειδησία του όσο και στο θέαμα που προσφέρει.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Μπα Βι, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ανόι. Ο τροχονόμος σταμάτησε το λεωφορείο 39 θέσεων που οδηγούσε ο Phung Hong Phuong, για να κάνει έναν έλεγχο ρουτίνας. Ζήτησε από τον οδηγό να του δείξει τα χαρτιά του, εκείνος όμως αρνήθηκε κι έβαλε αμέσως μπροστά τη μηχανή θέλοντας να αποφύγει την επιβολή προστίμου, όμως υπολόγισε χωρίς τον... τροχονόμο, ο οποίος πρόλαβε και πετάχτηκε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου , πιάστηκε καλά από τους υαλοκαθαριστήρες και σε αυτή τη στάση έκανε ένα μικρό ταξίδι ενός χιλιομέτρου με το λεωφορείο που έτρεχε με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα μέχρι ο οδηγός να σταματήσει, καθώς τον κυνηγούσε η αστυνομία αλλά και απλοί πολίτες. Τελικά, ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης και της απείθειας προς τις αρχές, αδίκημα για το οποίο απειλείται με ποινή φυλάκισης μέχρι και τριών ετών, ενώ κατά το παρελθόν είχε περάσει άλλα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου. 
Το παρακάτω βίντεο διάρκειας 36 δευτερολέπτων το τράβηξε συνάδελφος του τροχονόμου, ο οποίος μοιάζει πραγματικά ατάραχος από την πρωτόγνωρη όσο και επικίνδυνη αυτή ταξιδιωτική του εμπειρία. Κρίμα μόνο που δεν αποθανατίστηκε στο βίντεο ο τρόπος με τον οποίο ο συγκεκριμένος τροχονόμος πετάχτηκε αστραπιαία και πιάστηκε από τους υαλοκαθαριστήρες σαν αίλουρος, όταν ο οδηγός έβαλε μπρος για να φύγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου