25 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Πέρα από τη σοβαρή πλευρά των γεγονότων, υπάρχουν - ευτυχώς - και κάποιες πιο ανάλαφρες ειδήσεις, οι οποίες μας κάνουν να χαμογελάμε. Ok, μερικές φορές μας κάνουν και αυτές να εξοργιζόμαστε, αλλά με έναν λιγότερο δραματικό τόνο σε σχέση π.χ. με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ή με τις τελευταίες - επί καθημερινής βάσεως - δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών.
Σήμερα έχουμε τρεις ανάλαφρες ειδήσεις από τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη: Γιατί ένας οδηγός τρένου ζήτησε από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας να προτάξουν το (κ..ο)δάχτυλο; Πόσες γάτες μπορούν να διαλύσουν έναν ευτυχισμένο(;) γάμο; Τι προκάλεσε την έκρηξη ενός επιβάτη αεροπλάνου στη Βραζιλία ταλαιπωρώντας και εξοργίζοντας τους συνεπιβάτες του;

1. Τα πήρε πολύ άσχημα την περασμένη Δευτέρα ο οδηγός ενός τρένου που ξεκίνησε να κάνει τη διαδρομή Ζυρίχη - Έσλινγκεν, όταν ένα τραμ όρμησε μπροστά στο τρένο εμποδίζοντας το να ξεκινήσει. Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς ο αγανακτισμένος οδηγός του τρένου ζήτησε από τους επιβάτες μέσω του μεγαφώνου να δείξουν στο τραμ με τον αριθμό 11 το... μεσαίο δάχτυλο του χεριού τους. Επιπλέον κάλεσε τους επιβάτες να παραπονεθούν στην εταιρία που είναι υπεύθυνη για τα τραμ (Verkehrsbetriebe Zürich), διότι εμποδίζουν συνέχεια τα δρομολόγια των τρένων και προκαλούν καθυστερήσεις, κάτι που γίνεται συστηματικά παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των ίδιων των οδηγών. Ο μάνατζερ του σιδηροδρομικού σταθμού ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και δικαιολόγησε εν μέρει τον αγανακτισμένο οδηγό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα μεγάφωνα δεν υπάρχουν στα τρένα για τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Η VBZ πάντως έλαβε γνώση του περιστατικού και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι σκοπεύει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


2. Ούτε μία ούτε δύο ούτε καν τρεις, αλλά 550 ήταν οι γάτες που υιοθέτησε μία γυναίκα από την πόλη Μπερ Σαβά (ή Βηρσαβεέ) του νοτίου Ισραήλ εξοργίζοντας τον σύζυγό της, ο οποίος δεν άντεξε τη συμβίωση μαζί τους και ζήτησε τελικά διαζύγιο. Ο ταλαίπωρος άντρας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε στο ραβινικό δικαστήριο ότι οι γάτες εμπόδιζαν την πρόσβασή του στο μπάνιο, ενώ δεν τον άφηναν ούτε καν να απολαύσει το γεύμα του. Κάθε φορά που καθόταν στο τραπέζι για να φάει, οι γάτες πετάγονταν και του έκλεβαν την μπουκιά από το πιάτο. Το δικαστήριο προσπάθησε να συμφιλιώσει το ζευγάρι, ωστόσο συνάντησε την σθεναρή αντίσταση της - πρώην κατά πώς φαίνεται - συζύγου του άνδρα, η οποία μπροστά στο δίλημμα "γάτες ή γάμος" προτίμησε να κάνει συντροφιά με τις 550 γάτες της. 


3. Επεισοδιακά εξελίχθηκε μία πτήση εσωτερικού στη Βραζιλία, όταν ένας άνδρας επιβάτης εξανέστη πληροφορούμενος ότι ο πιλότος του αεροπλάνου ήταν... γυναίκα. Λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της πόλης Μπέλο Οριζόντε, ο άνδρας σηκώθηκε από τη θέση του φωνάζοντας: "Κάποιος έπρεπε να μου έχει πει ότι ο πιλότος είναι γυναίκα... Δεν πετάω με μια γυναίκα στο χειριστήριο". Οι επιβάτες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε την επιθυμία του επιβάτη να μην ταξιδέψει με γυναίκα πιλότο βγάζοντας τον τελικά έξω από το αεροσκάφος, το οποίο εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο με μία ώρα καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου