5 Ιουνίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η γελαστή γυναίκα της φωτογραφίας είναι η πρώτη γυναίκα που τόλμησε να κάνει προσθετική στήθους πριν από 50 ολόκληρα χρόνια.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη επέμβαση εμφύτευσης πρόσθετου γυναικείου στήθους. Η Timmie Jean Lindsey από το Χιούστον του Τέξας ήταν η πρώτη γυναίκα που το τόλμησε, παρόλο που αρχικά ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και χρειάστηκε να επιστρατευτεί όλη η πειθώ των γιατρών, προκειμένου να υποκύψει να γίνει το... πειραματόζωο μιας επέμβασης που θεωρείται πλέον ρουτίνα για πολλές γυναίκες σε όλον τον πλανήτη. 
Η 80χρονη πλέον γυναίκα έδωσε συνέντευξη σε αμερικάνικη ιστοσελίδα ανακαλώντας στη μνήμη της τα γεγονότα της άνοιξης του 1962. Ο λόγος που η πρόσφατα χωρισμένη μητέρα έξι παιδιών είχε επισκεφτεί εξ αρχής τον πλαστικό χειρουργό ήταν για να της αφαιρέσει κάποια τατουάζ, τα οποία είχε "χτυπήσει" στο παρελθόν και για τα οποία είχε πλέον μετανιώσει. "(Οι γιατροί) μου είπαν να μη σχεδιάσω τίποτα στο σώμα μου, αλλά αντιθέτως βρέθηκα να έχω ζωγραφισμένα τριαντάφυλλα και φύλλα σε όλα τα σημεία του στήθους μου", θυμάται στη συνέντευξή της. Χωρίς η ίδια να έχει ακόμα καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, οι δύο χειρουργοί του νοσοκομείου Τζέφερσον Ντέιβις, ο Φρανκ Γκέροου και ο Τόμας Κρόνιν, μετρούσαν τις διαστάσεις του στήθους της συζητώντας μεταξύ τους ότι η Τίμι είχε "το τέλειο μέγεθος - ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό". Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι η 30χρονη τότε Τίμι να πειστεί να υποκύψει στην επιμονή των χειρουργών, αφού προηγουμένως τους έβαλε να υποσχεθούν ότι θα τραβήξουν προς τα πίσω τα αυτιά της. "Ποτέ δε με είχε απασχολήσει το μέγεθος του στήθους μου και τους είπα ότι θα προτιμούσα να μου τραβήξουν προς τα πίσω τα αυτιά, επειδή ο αδερφός μου με πείραζε χωρίς έλεος όταν ήμουν παιδί και με αποκαλούσε "Μεγάλα Αυτιά"", εξηγεί η ίδια ύστερα από 50 χρόνια. Υποστηρίζει ότι δε φοβόταν, παρόλο που γνώριζε ότι ήταν η πρώτη ασθενής που θα υποβάλετο σε μια τέτοια επέμβαση, με όλα τα ρίσκα που εμπεριείχε κάτι τέτοιο, καθώς εμπιστευόταν τους γιατρούς της. 
Η αλλαγή δεν ήταν ακραία, καθώς το στήθος μετατράπηκε από μεγέθους Β σε  μέγεθος C. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο στην αρχή να συνηθίσει τη διαφορά. Όπως θυμάται η Τίμι, "αισθανόμουν σαν να έχω ένα μεγάλο βάρος πάνω στο στήθος μου, σαν να κάθισε ένας ελέφαντας πάνω μου". Τα εμφυτεύματα είχαν τοποθετηθεί κάτω από τον ιστό κατά μήκος της θωρακικής κοιλότητας, κάτω από τα οποία οι μύες μπορούσαν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να τα στερεώσουν στο στήθος. Ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια, τα εμφυτεύματα είναι ακόμα εκεί, στη θέση τους, και φυσικά η 80χρονη Τίμι τα έχει πλέον συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια. Η ίδια δεν αποκάλυψε στον περίγυρό της το γεγονός ότι αύξησε το στήθος της, παρά 30 χρόνια μετά την επέμβαση. Άλλωστε, όπως η ίδια υποστηρίζει, το στήθος είχε πάντα ωραίο σχήμα, ακόμα και μετά τα έξι παιδιά που έφερε στον κόσμο, ενώ ποτέ δεν της είχε περάσει από το μυαλό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μέγεθος του. Η δημόσια αποκάλυψη έγινε σε ένα πρωινό τηλεοπτικό σόου ενός τοπικού καναλιού στο Χιούστον το 1992, ύστερα από παράκληση του γιατρού Κρόνιν, σε μια περίοδο, όπου επικρατούσε ανησυχία για τα εμφυτεύματα σιλικόνης. Διευκρινίζει ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής στις απαντήσεις της σε όποιον της έκανε κοπλιμέντο για το στήθος της. Απλά δεν έπαιρνε από μόνη της την πρωτοβουλία να το διαφημίσει. Ο δε εγγονός της το έμαθε διαβάζοντας μια εφημερίδα, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε άλλη περιοχή. 
Ύστερα από 50 χρόνια, η πρωτοπόρος σε θέματα πλαστικής χειρουργικής Τίμι, που πλέον έχει μέχρι και δισέγγονα, δε μετάνιωσε για την εμφύτευση και μάλιστα θαυμάζει τις γυναίκες που επιλέγουν να αποκτήσουν ένα υπερβολικά μεγάλο μπούστο, αν και εκτιμά ότι εκείνες το κάνουν απλά και μόνο "για να τραβήξουν την προσοχή ή για να βγάλουν επιπλέον χρήματα".

[Πηγή: RadarOnline.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου