9 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012. Μπορεί χτες να έφαγε κόκκινη κάρτα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο φαντάζομαι ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα γιορτάσει μάλλον χαρούμενος τα σημερινά του γενέθλια μετά και την ισοπαλία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την οικοδέσποινα Πολωνία στα πλαίσια της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για το 2012, αν και νομίζω ότι η τούρτα μάλλον δεν ενδείκνυται τις ημέρες αυτές για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Χρόνια πολλά, όμως, και στον αγαπημένο ηθοποιό - αντρών και γυναικών - Τζόνι Ντεπ, ο οποίος - είτε το πιστεύετε είτε όχι - γίνεται 49 ετών. Αρκετά μικρότερη είναι η γεννημένη το 1981 Νάταλι Πόρτμαν, η οποία επίσης έχει γενέθλια, όπως και ο τέσσερα χρόνια μικρότερός της Άνθιμος Ανανιάδης, ο ηθοποιός που ύστερα από μια τηλεοπτική επιτυχία στην Ελλάδα, θεώρησε ότι μπορούσε να κατακτήσει το Χόλιγουντ.
Στην Ουγκάντα, η σημερινή ημέρα αποτελεί εθνική εορτή (Ημέρα των Ηρώων), με την οποία τιμάται η επέτειος από τη σφαγή πολλών ανδρών και γυναικών στις 9 Ιουνίου 1981 στα πλαίσια του εμφυλίου πολέμου της χώρας. Επρόκειτο για υποστηρικτές του Εθνικού Στρατού Αντίστασης, ο οποίος κατέλαβε τελικά την εξουσία το 1985 ανατρέποντας το καθεστώς του Μίλτιν Ομπότε, που κυβερνούσε μέχρι τότε την Ουγκάντα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έκτοτε η χώρα της κεντρικής Αφρικής φημίζεται για το δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου