28 Ιουλίου 2012

5 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ


Θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και σφριγηλό όσο το δυνατόν περισσότερο, καθυστερώντας την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου; Το μυστικό δεν κρύβεται μόνο στη σωστή κρέμα που χρησιμοποιείτε, αλλά και στις διατροφικές σας συνήθειες. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που λειτουργούν ως μυστικό όπλο σ' αυτήν την άνιση μάχη με το χρόνο. Δείτε ποιες είναι:

1. Φράουλες
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και λιγότερη ξηροδερμία σε σχέση με τους υπόλοιπους. Η βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα και διασπούν το κολλαγόνο. Μεταξύ των τροφών που την περιέχουν, δεσπόζουσα θέση έχουν οι φράουλες περιέχοντας περισσότερη βιταμίνη C ακόμα και από τα εσπεριδοειδή. 

2. Ελαιόλαδο
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι εκμεταλλεύονταν τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιολάδου αλείφοντας το στο δέρμα τους, το οποίο γινόταν πιο απαλό και λαμπερό. Ειδικά αν το δέρμα σας είναι ξηρό, θα δείτε σημαντική διαφορά. Επίσης, η κατανάλωση του ελαιολάδου καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις φλεγμονές. 

3. Πράσινο τσάι
Καταρχήν, το πράσινο τσάι διαθέτει αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά. Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα από κοινού με το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Εάν μάλιστα προσθέσετε σ' ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι σημαντική ποσότητα λεμονιού, τα αντιοξειδωτικά του θα δυναμώσουν βοηθώντας ακόμη περισσότερο το δέρμα.

4. Κολοκύθες
Οι πορτοκαλί κολοκύθες είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες που καταπολεμούν τις ρυτίδες και βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, προστατεύοντας το από την καταστροφή των κυττάρων, που επιταχύνει τη γήρανση. Επίσης, η κολοκύθα έχει ενυδατικές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. 

5. Ρόδια
Σύμφωνα με έρευνες, ο χυμός του ροδιού περιέχει περισσότερα αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά απ' ότι το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι. Φάτε το, πιείτε το ή απλά τρίψτε το στο δέρμα σας μία με δύο φορές την εβδομάδα για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα.

[Πηγή: Health.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου