24 Ιουλίου 2012

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Ο Arnaud Assoumani είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους στον κόσμο αθλητές του στίβου με αναπηρίες, κάτοχος του παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 7.23 μέτρα, την οποία πέτυχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 χαρίζοντας του το χρυσό μετάλλιο - ρέσσερα χρόνια νωρίτερα στους Αγώνες της Αθήνας είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.  
Το περασμένο Σάββατο, ο 27χρονος Γάλλος αθλητής, που παράλληλα σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, έπεσε θύμα ληστείας στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, την ώρα που περίμενε στο φανάρι επιβαίνοντας στο σκούτερ του, το οποίο και του αφαίρεσαν δύο νεαροί άνδρες, αφού προηγουμένως του επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού. Μέσα στο σκούτερ όμως βρισκόταν το.. αριστερό χέρι του  Assoumani , ή, μάλλον, το τεχνητό μέλος του αθλητή, το οποίο όμως του είναι απαραίτητο για την προπόνησή του, αλλά και για να μπορέσει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σ' ένα μήνα. 
Ευτυχώς, την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο μηχανάκι και τον έναν από τους ληστές, ο οποίος κατέθεσε ότι είχαν πετάξει το τεχνητό μέλος σ' ένα θάμνο λίγο έξω από το Παρίσι, στα βορειοανατολικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Αυτό τελικά επιστράφηκε στον αθλητή, ο οποίος δε φαίνεται να εξεπλάγη από την κίνηση των ληστών να το πετάξουν. "Δε βλέπω τι θα μπορούσαν να το κάνουν. Είναι τόσο άσχημο, που μάλλον δε θα μπορούσαν ούτε να το πουλήσουν στο eBay", δήλωσε με περισσό χιούμορ σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου