22 Μαρτίου 2012

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ GOOGLE


Είχατε ποτέ την επιθυμία να ταξιδέψετε μέχρι τον Αμαζόνιο, να απολαύσετε από κοντά, με τα ίδια σας τα μάτια, ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία του πλανήτη; Ναι, ξέρω...τα χρήματα που απαιτούνται για ένα τόσο μακρινό ταξίδι είναι πολλά, όπως πολλές είναι και οι ώρες, επομένως και η ταλαιπωρία, για να βρεθείτε στην άλλη άκρη του πλανήτη. Για όλους εμάς, που θα θέλαμε να δούμε με τα ματάκια μας το μεγαλείο της φύσης στην περιοχή του Αμαζονίου, όσο δεν το έχει ακόμα καταστρέψει ολοκληρωτικά η ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να ταξιδέψουμε μέχρι τη Βραζιλία, έχει φροντίσει η Google.
Αφού πρώτα μας προσέφερε τη δυνατότητα να δούμε διάφορα μέρη του κόσμου από ψηλά, ακόμα και να ψάχνουμε να δούμε πώς φαίνεται το σπίτι της μας από τη δορυφορική φωτογραφία, μέσω της Google Earth και αφού στη συνέχεια μας ταξίδεψε στους δρόμους μεγάλων αστικών κέντρων όλου του πλανήτη μέσα από το Street View, η Google ανακοίνωσε μόλις εχθές το νέο της δημιούργημα, το Street View Amazon. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα για τη Βιωσιμότητα του Αμαζονίου (FAS), οι άνθρωποι της google ταξίδεψαν κατά μήκος του μεγαλύτερου ποταμού στον κόσμο, τράβηξαν περισσότερες από 500.000  φωτογραφίες και ετοίμασαν μια εικονική περιήγηση για τα μάτια μας μόνο στον ποταμό Αμαζόνιο. Με την οθόνη του υπολογιστή για βάρκα και το ποντίκι για τιμόνι, μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μεγαλύτερο μέρος του Ρίο Νέγκρο και σε άλλους μικρότερους παραπόταμους που διασχίζουν το πανέμορφο, παρθένο δάσος της περιοχής, ενώ μπορούμε να γνωρίσουμε ανθρώπινες κοινότητες που εξακολουθούν να μένουν εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσα στην πυκνή βλάστηση μακριά από τις σειρήνες του καταναλωτισμού και της ματαιότητας, που έχουν απορροφήσει τις ζωές μας.
Το πρόγραμμα αυτό κινείται πάνω στην ίδια λογική και έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Street View, δηλαδή μπορούμε να κινηθούμε σε ακτίνα 360 μοιρών, να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα σημεία του εικονικού μας ταξιδιού και να τα δούμε από πολύ κοντά, κυριολεκτικά "μπροστά στα μάτια μας", και φυσικά μπορούμε να επιλέξουμε από ποιο σημείο θα ξεκινήσουμε την εικονική μας περιπλάνηση στη μαγευτική αυτή διαδρομή και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε.
Για αρχή κάντε κλικ στη διεύθυνση http://maps.google.com/intl/en/help/maps/streetview/gallery.html#!/Amazon και απολαύστε μιας ξεχωριστή, ταξιδιωτική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου