20 Μαρτίου 2012

Η ΝΟΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ!

Το σχεδιάγραμμα λειτουργίας του "τατουάζ". Η φωτογραφία είναι από το abcnews.com

Πώς θα σας φαινόταν αν κάθε φορά που ερχόταν ένα sms στο κινητό σας, αυτό που θα σας ειδοποιούσε με δόνηση δεν ήταν η συσκευή του τηλεφώνου σας, αλλά το ίδιο το σώμα σας και μάλιστα ένα τατουάζ; Όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του abcnews, η Nokia έχει καταθέσει αίτηση, προκειμένου να κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα εφαρμογή αποστολής μαγνητικών δονήσεων στο χρήστη ενός κινητού τηλεφώνου μέσω τατουάζ, που θα είναι ασύρματα συνδεδεμένο με την συσκευή του κινητού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, η συσκευή αποτελείται από ένα υλικό που προσκολλάται στο δέρμα και είναι ικανό να ανιχνεύσει ένα μαγνητικό πεδίο μεταφέροντας το αντιληπτό ερέθισμα στο δέρμα με δόνηση. Αν πάλι σας προβληματίζει η ιδέα ενός τατουάζ, η συσκευή μπορεί απλά να σφραγιστεί, να ψεκαστεί ή ακόμα και να προσκολληθεί στο σώμα με μια κολλητική ταινία. Κάθε φορά που θα δέχεστε μια κλήση, ένα γραπτό μήνυμα ή ακόμα και όταν τελειώνει η μπαταρία, το "τατουάζ" (ή σε όποια μορφή το προτιμήσει κάποιος) θα ενημερώνει σχετικά, ενώ θα μπορεί να εκπέμπει διαφορετικές δονήσεις ανάλογα με την αιτία που θα προκαλεί την ενεργοποίησή του, π.χ. άλλη δόνηση για ένα sms, άλλη για κλήση κλπ.
Δεν μπορώ να πω, πρόκειται για έξυπνη κατ' αρχήν ιδέα, όπου θα μπορεί ο καθένας από μας να φέρει στην κυριολεξία πάνω του το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς το οποίο πολλοί είναι εκείνοι που τρελαίνονται στην κυριολεξία. Αν είστε άντρες και έχετε πάει για σκηνάκια σε μέρος, όπου δεν πιάνει σήμα το κινητό καταλαβαίνετε σίγουρα τι εννοώ. Γεννάται όμως το ερώτημα αν και κατά πόσο είναι και υγιεινή μια τόσο στενή επαφή ανάμεσα στο δέρμα μας και το κινητό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου