22 Φεβρουαρίου 2014

5 τραγούδια που σκίζουν στα τσαρτ της Αφρικής - Μια διαφορετική ματιά στη Μαύρη Ήπειρο


Μουσικά, η Αφρική αποτελεί μια άγνωστη ήπειρο. Ίσως όσοι ασχολούνται με "μουσικές του κόσμου", δηλαδή με τα παραδοσιακά μουσικά είδη, να γνωρίζουν καλλιτέχνες και κάποια δείγματα της δουλειάς τους, όμως η Αφρική δεν είναι απλά μια ήπειρος κολλημένη στο μουσικό παρελθόν της. Οι δυτικοί ήχοι μπολιάζονται με το αφρικάνικο στυλ και το αποτέλεσμα είναι κάποιες ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις. Πάρτε μια μικρή ιδέα και ψάξτε περισσότερη, σύγχρονη αφρικάνικη μουσική στο youtube.
Fuse ODG - Million Pound Girl (Badder Than Bad)
(Βρετανο-Γκανέζος τραγουδιστής με έδρα το Λονδίνο, που τα τραγούδια του έχουν αρκετή επιτυχία και στα βρετανικά τσαρτ, αλλά και σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής - και φυσικά στην Γκάνα)


Davido - Skelewu
(τραγουδιστής από τη Νιγηρία, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην υποσαχάρια Αφρική. Για το συγκεκριμένο τραγούδι είχα κάνει και μια παλιότερη ανάρτηση εδώ)


Zona 5 - Verdade ou Consequencia
(χιπ-χοπ συγκρότημα από την Αγκόλα)


P-Square - Personally
(δύο δίδυμα αδέρφια από τη Νιγηρία, οι Peter και Paul Okoye, που έχουν πρότυπο τον Μάικλ Τζάκσον, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο κλιπ, ενώ έχουν αρκετά βραβεία στη δισκογραφική τους καριέρα)


Tinariwen - Tenere Taqqim Tossam
(πολυβραβευμένο μουσικό συγκρότημα Τουαρέγκ από το Μάλι, που ασχολείται με πιο παραδοσιακά ακούσματα)



Κι επειδή η Αφρική εκτός από ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα έχει και ιδιαίτερη κινηματογραφική βιομηχανία, διαβάστε κι αυτό:  Γνωρίστε το Νόλιγουντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία στον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου