24 Μαρτίου 2014

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας


Το τέταρτο μέρος του αφιερώματος στα τραγούδια της Γιουροβίζιον 2014 ταξιδεύει στη βόρειο Ευρώπη, στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες. Κάθε χρόνο, ένα με δύο σκανδιναβικά τραγούδια διακρίνονται σε υψηλές θέσεις και ο κανόνας αυτός αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
Elaiza - Is It Right
Ένα τελείως ρετρό τραγούδι - διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι μουσικά παραπέμπει στην εποχή του μεσοπολέμου. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους περισσότερους τηλεθεατές κατά τη βραδιά του διαγωνισμού, με εξαίρεση ίσως τους Αυστριακούς που έχουν παρόμοια ακούσματα, αλλά και τους Ουκρανούς και τους Πολωνούς λόγω της καταγωγής της τραγουδίστριας του συγκροτήματος.
Βαθμολογία: 5/10


ΔΑΝΙΑ
Basim - Cliche Love Song
Όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα χαριτωμένο, κλισέ τραγούδι αγάπης, που μπορεί να μην είναι αριστούργημα, αλλά δεν περνάει απαρατήρητο. Μέσα σε μια "θάλασσα" βαρετών και επαναλαμβανόμενων ακουσμάτων, θα είναι από τα λίγα ακούσματα που θα μείνουν στ' αυτιά των τηλεθεατών στο τέλος του διαγωνισμού. Ο τραγουδιστής, που θυμίζει αρκετά τον Μπρούνο Μαρς, έχει άνεση στη σκηνή κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο συν. Το βλέπω πολύ ψηλά, αλλά όχι νικητήριο.
Βαθμολογία: 7.5/10


ΣΟΥΗΔΙΑ
Sanna Nielsen - Undo
Μια αρκετά απλή, αλλά και γλυκιά μπαλάντα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θεωρείται ένα από τα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον - κι όχι άδικα, αν κάνουμε τη σύγκριση με άλλα τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλά να σχολιάσω, κάτι που ίσως είναι και η αδυναμία του τραγουδιού.
Βαθμολογία: 8/10


ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Carl Espen - Silent Storm
Σαν τραγούδι έχει αρκετό ενδιαφέρον, όμως το βρίσκω εξαιρετικά μονότονο. Χωρίς να είναι βαρετό, στερείται αυτό το κάτι επιπλέον, που θα μπορούσε να το απογειώσει. Επίσης θεωρείται από τα φαβορί, όμως δεν θα με εξέπληττε μια μέτρια κατάταξη, αν διαγωνιστεί στη λάθος σειρά και παρουσιαστεί τόσο άνευρα, όσο στο νορβηγικό τελικό.
Βαθμολογία: 7/10


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Softengine - Something Better
Το θετικό του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ότι αποτελεί το μοναδικό με ροκ - ποπ/ροκ για την ακρίβεια - ήχο. Ωστόσο, δεν είναι αυθεντικό και θυμίζει άλλα αντίστοιχα τραγούδια, που ακούμε στο ραδιόφωνο με το κιλό. Θα του δώσω την ίδια βαθμολογία με το ελληνικό κομμάτι, όταν σχολίασα τα ελληνικά υποψήφια τραγούδια, καθώς θεωρώ ότι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: καλή προσπάθεια, αλλά συνηθισμένο αποτέλεσμα
Βαθμολογία: 6.5/10


ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Pollapönk - No Prejudice 
Είναι από τις λίγες φορές, που ένα τραγούδι ακούγεται καλύτερα σε μια παντελώς άγνωστη και δύσκολη γλώσσα όπως τα ισλανδικά, παρά στην αγγλική μετάφρασή του. Ωστόσο, το ισλανδικό συγκρότημα έκανε το λάθος και επιθυμεί να τραγουδήσει στα αγγλικά. Κακή απόφαση για ένα ούτως ή άλλως κακό τραγούδι.
Βαθμολογία: 3/10


Το προηγούμενο, τρίτο μέρος μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια του Ισραήλ, του Σαν Μαρίνο, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας
Ή κάντε κλικ στο tag eurovision για περισσότερα σχετικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου