28 Μαρτίου 2014

Γιουροβιζίον 2014: Τα τραγούδια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας


Το έκτο και τελευταίο από τα αφιερώματα του μπλογκ στα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον μας ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Ευρώπης: από την Ιβηρική χερσόνησο στις Κάτω Χώρες και από κει στην Κεντρική Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι η φετινή Γιουροβίζιον θα μείνει αλησμόνητη, αλλά η όποια πρόβλεψη για τον πιθανό νικητή θα ήταν παρακινδυνευμένη. 
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ruth Lorenzo - Dancing in the rain
"The Rain! The Rain!"φωνάζει προς το τέλος του τραγουδιού η Ρουθ Λορέντζο πιστεύοντας ότι επιδεικνύει τη φωνή της και ο τηλεθεατής απλά θέλει να βουλώσει τ' αυτιά του. Όχι, η φωνή της ερμηνεύτριας δεν είναι κακή, αλλά η Γιουροβίζιον δεν είναι "The Voice" και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τέτοια απροκάλυπτη, αλαζονική και χωρίς νόημα επίδειξη. Το τραγούδι είναι μετριότατο, που θα μπορούσε ίσως να σταθεί σε ένα μιούζικαλ. Δεν είναι καθόλου του γούστου μου, αν και πιθανόν να κερδίσει βαθμούς από ορισμένες κριτικές επιτροπές.
Βαθμολογία: 4/10


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Suzy - Quero Ser Tua
Είναι το πιο έθνικ από τα διαγωνιζόμενα τραγούδια και ίσως αυτό το στοιχείο να βοηθήσει ένα κατά τ' άλλα μέτριο και χιλιοακουσμένο κομμάτι. 
Βαθμολογία: 4.5/10


ΒΕΛΓΙΟ
Axel Hirsoux - Mother
Σέβομαι την καλή πρόθεση των δημιουργών του τραγουδιού, που πιστεύω ότι θα συγκινήσει πολλές μητέρες (μεγάλης κυρίως ηλικίας) τη βραδιά του διαγωνισμού, όμως το θεωρώ απίστευτα παλιακό απ' όλες τις απόψεις: μελωδία, στίχοι, στήσιμο. Βέβαια, ο τραγουδιστής μοιάζει να πιστεύει απόλυτα αυτό που ερμηνεύει και πιστεύω ότι ίσως λειτουργήσει υπέρ του, ενώ δεν αποκλείεται να πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι προσωπικά πιστεύω. 
Βαθμολογία: 3/10


ΟΛΛΑΝΔΙΑ
The Common Linnets - Calm After The Storm 
Ελπίζω αυτό το τραγούδι να μην αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σημερινής, ολλανδικής, μουσικής σκηνής. Δεν είναι μεν βαρετό, ούτε ενοχλεί σαν άκουσμα, είναι όμως αδιάφορο. Μπορεί να συγκινήσει κάποιες κριτικές επιτροπές, όμως πολύ δύσκολα να συμβεί το ίδιο με την πλειοψηφία των τηλεθεατών.
Βαθμολογία: 4.5/10 


ΑΥΣΤΡΙΑ
Conchita Wurst - Rise like a phoenix
Δεν θα σταθώ καθόλου στην εμφάνιση της τραγουδίστριας, για την οποία έχουν γραφτεί τόσα πολλά, γιατί πολύ απλά το θεωρώ άδικο για την ίδια. Το τραγούδι έχει καλές προθέσεις, είναι ίσως υπερβολικά "επαγγελματικό", αλλά αισθάνομαι ότι κάτι του λείπει. Κάπου διάβασα ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στο σάουντρακ ταινίας του Τζέιμς Μποντ και μπορώ να πω ότι συμφωνώ.
Βαθμολογία: 7/10


ΟΥΓΓΑΡΙΑ
András Kállay-Saunders - Running
Διαβάζω παντού ότι το τραγούδι αυτό είναι φαβορί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να το φανταστώ να κερδίζει το διαγωνισμό. Δεν είμαι σίγουρος αν η φωνή του τραγουδιστή είναι καλή ή απλά κλαψιάρικη, ενώ επίσης δεν μου αρέσει το τρίτο πρόσωπο που χρησιμοποιείται στους στίχους. Ενώ ο στιχουργός είχε μια ενδιαφέρουσα ιστορία στο μυαλό του, η "αφήγηση" μοιάζει τελείως ουδέτερη, αφού γίνεται από κάποιον τρίτο, και δεν καταφέρνει να με πείσει. 
Βαθμολογία: 6.5/10



Μπορείτε να διαβάσετε τα προηγούμενα πέντε μέρη εδώ:
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια του Ισραήλ, του Σαν Μαρίνο, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας
Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Μάλτας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας, του Ην. Βασιλείου και της Ιρλανδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου