19 Μαρτίου 2014

Πώς μια γυναίκα έγινε σπουδαία σκιτσογράφος ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές για περιπτώσεις ανθρώπων, η ζωή των οποίων άλλαξε μετά από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι. Κάποιος άρχισε να μιλάει με περίεργη προφορά, ένας άλλος απέκτησε διαφορετικά ενδιαφέροντα κλπ. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μια Βρετανίδα, η οποία ξαφνικά έγινε καταπληκτική σκιτσογράφος αναπτύσσοντας μια εξαιρετική φωτογραφική μνήμη. Αυτή είναι η ιστορία της και ένα δείγμα δουλειάς. 

Το Σεπτέμβριο του 1994, η 29χρονη - τότε - Πιπ Τέιλορ εργαζόταν ως σερβιτόρα στο Εδιμβούργο. Την ώρα που καθάριζε το μαγαζί, ένιωσε έναν πολύ ισχυρό πόνο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού της. Κάλεσε ένα ασθενοφόρο, οδηγήθηκε σε μια ειδική μονάδα, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και τελικά ήρθε η διάγνωση. Η Πιπ έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο, υποβλήθηκε σε εγχείριση και στη συνέχεια παρέμεινα στην εντατική για ένα 48ωρο. Η εγχείριση δεν ήταν χωρίς παρενέργειες. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Πιπ διαπίστωνε ότι σταδιακά εξασθενούσε η μνήμη της, ενώ αισθανόταν μεγαλύτερη κόπωση. 
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και το Μάιο του 2012, η Πιπ είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Έπεσε από μια σκάλα και χτύπησε στο αριστερό τμήμα του κεφαλιού της. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου όμως δεν διαπιστώθηκε να έχει πληγεί ιδιαίτερα ο εγκέφαλος της. Έτσι, η Πιπ γύρισε στο σπίτι της. Όμως η ίδια αισθανόταν διαφορετική. Ένιωσε ξαφνικά την επιθυμία ν' ασχοληθεί με τις τέχνες, 30 χρόνια από την τελευταία φορά που είχε ζωγραφίσει κάτι, όταν πήγαινε στο σχολείο. 
Άρχισε, λοιπόν, να ζωγραφίζει και το αποτέλεσμα εντυπωσίασε και την ίδια την Πιπ, μιας και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, κλάσεις ανώτερο από την εποχή των μαθητικών της χρόνων. Καταλάβαινε ότι είχε αναπτύξει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά απ' ότι πριν, ενώ μπορούσε ευκολότερα ν' αντιγράψει ό,τι έβλεπε γύρω της. Στην ουσία, δεν ζωγραφίζει κάτι από τη δική της φαντασία, αλλά είναι σε θέση ν' αντιγράψει εξαιρετικά κάθε τι που βλέπει, σαν να πρόκειται για φωτογραφία με μολύβι. 
Πάρτε μια μικρή ιδέα από τα σκίτσα της Πιπ Τέιλορ:





Περισσότερα σκίτσα της Πιπ Τέιλορ μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.paintingsilove.com/artist/piptaylor ή στο Fb: Pip's Pics | Facebook.


Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου