9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Νορβηγίδα καλλονή που έχει μετατρέψει τις selfies σε έργα τέχνης [7 εικόνες]


Η Helen Meldahl, 26 ετών, από την Νορβηγία, είναι ίσως η πιο μοντέρνα καλλιτέχνης της εποχής μας, αφού ως πηγή έμπνευσης και μέσο δημιουργίας χρησιμοποιεί το απόλυτο τρεντ των τελευταίων μηνών, τις selfies. Στέκεται μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού της ή σε κάποιο παράθυρο, τα οποία και ζωγραφίζει σε διάφορα μοτίβα, δημιουργώντας ολόκληρες σκηνογραφίες, στις οποίες συμμετέχει η ίδια βγάζοντας φωτογραφίες με το κινητό της, το οποίο συχνά εντάσσεται έξυπνα στο σκηνικό, ώστε να μην εντοπίζεται πάντα με την ίδια ευκολία. Τα σκίτσα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών περιοδικών και ιστοσελίδων, ώστε η Έλεν έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στα σόσιαλ μίντια και κυρίως στο Instagram, όπου ανεβάζει τις φωτογραφίες της με το ψευδώνυμο mirrorsme. 
Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη της, η εξήγηση που δίνει σε συνέντευξή της σχετικά με τη δημοφιλία των selfies: "Όλοι επιθυμούμε αναγνώριση για το ποιοι είμαστε. Όλοι θέλουν να προβληθούν και αυτό είναι ανθρώπινο. Η selfie μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να καταγράψουμε τις ζωές μας και ό,τι κάνουμε και ποιους συναντούμε. Διηγούμαστε την ιστορία, όπως επιθυμούμε".
Ώρα να μιλήσουν οι φωτογραφίες, selfies που αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης γεμάτα φρεσκάδα και φαντασία.Περισσότερες selfies από την Έλεν εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου