13 Δεκεμβρίου 2014

Ο 50χρονος, άστεγος μπόντι μπίλντερ, για τον οποίο μιλάει όλη η Γαλλία [βίντεο]


Ο Ζακ Σαγιάγκ είναι ένας άνδρας 50 ετών, άστεγος που ζει χειμώνα-καλοκαίρι στους δρόμους του Παρισιού, και όλοι στη Γαλλία ασχολούνται μαζί του, χάρη σ' ένα ντοκιμαντέρ 6 λεπτών, που σκηνοθέτησε και ανέβασε στο youtube ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζουλιέν Γκουντισόντ. Τι το ιδιαίτερο έχει ο Σαγιάγκ; Μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για την ζωή, παρεξηγήσιμη από πολλούς, καθώς είναι άστεγος με τη θέλησή του, ενώ αφιερώνει όλο του το χρόνο φροντίζοντας το σώμα του, το οποίο γυμνάζει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, ώστε να λαμβάνει μέρος τακτικά σε διαγωνισμούς μπόντι μπιλντιγκ.

Από την παιδική του ηλικία, ο Ζακ είχε πάθος με τη γυμναστική. Δημιουργούσε αυτοσχέδιες μπάρες για βάρη χρησιμοποιώντας σκούπες, διαρκώς έτρεχε, έπαιζε καράτε και τζούντο, στο σχολείο έβαζε στοιχήματα με τους συμμαθητές του για τις κάμψεις που μπορούσε να πάρει.
Είναι περίεργη η εξήγηση που δίνει στην επιλογή του να ζει στους δρόμους του Παρισιού, δηλώνοντας ότι δεν του αρέσει να μένει σε κάποιο μικρό διαμέρισμα. Κατά τ' άλλα έχει ένα γιο, τον οποίο αγαπάει πολύ, καθώς και εγγόνια, τα οποία θέλει να είναι περήφανα για εκείνον και να μην τον θεωρούν απλά έναν "μαλάκα", όπως λέει, χωρίς να εξηγεί γιατί επιλέγει να μένει μακριά τους, παρέα με αδέσποτα σκυλιά και με τους άλλους άστεγους.
Θαυμάζει τους μποντιμπιλντεράδες, επειδή είναι "φουτουριστές", δηλαδή κοιτούν μπροστά. Η φιλοσοφία του: "Είναι καλύτερο να τρέχεις και να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, παρά να είσαι άμορφος - ειδικά στα 50". "Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί κοιμάμαι στο πάτωμα, όμως εγώ ποτέ δεν κρυώνω -μείον 10, μείον 12 βαθμοί Κελσίου", ισχυρίζεται αναφέροντας ότι χρησιμοποιεί μονάχα ένα χαρτόνι, για να προστατεύεται από το κρύο του χειμώνα. 
Ζώντας στους δρόμους έχει γνωρίσει ναρκομανείς, πόρνες, ανθρώπους που γυρεύουν μπελάδες, έτοιμους για καβγά. Ο ίδιος όμως είναι αφοσιωμένος στην εκγύμναση του σώματός του κάνοντας εντατική γυμναστική και ακολουθώντας ειδική διατροφή, ώστε να συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς μπόντι μπίλντιγκ, παρακούοντας όμως τις συμβουλές του γιατρού του, μιας και ο Ζακ έχει πρόβλημα στο συκώτι του, κατάλοιπο της εποχής που έπινε πολύ.
Αυτό είναι και το βίντεο, που παρουσιάζει τον Ζακ Σαγιάγκ και το οποίο έχει δεχθεί περισσότερα από 2.000.000 views μέσα σε μία εβδομάδα.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου