7 Δεκεμβρίου 2014

Πόσος χρόνος χρειάζεται για ν' αλλάξουμε σελίδα μετά από έναν χωρισμό (σύμφωνα με έρευνα);


Ποιος δεν έχει χωρίσει έστω μια φορά στην ζωή του; Και ποιος δεν έχει ταλαιπωρηθεί μετά από ένα χωρισμό; Ανεξάρτητα από το ποιος παίρνει πρώτος την απόφαση, ο χωρισμός δεν παύει να είναι ένας μικρός θάνατος, εφόσον βέβαια η σχέση, που προηγήθηκε, βασιζόταν σε αληθινά συναισθήματα. Πόσος χρόνος όμως χρειάζεται για να επουλωθούν οι πληγές; 

Στο Journal of Positive Psychology δημοσιεύτηκε μια έρευνα, που ασχολείται με το συγκεκριμένο προβληματισμό. Οι ερευνητές ζήτησαν από 115 νεαρούς ενήλικες, οι οποίοι είχαν χωρίσει περίπου 11 εβδομάδες νωρίτερα, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους απαντώντας σ' ένα ερωτηματολόγιο. Το 71% - ανεξάρτητα από το αν οι ερωτώμενοι ξεκίνησαν ή όχι τη διαδικασία του χωρισμού - συμφώνησαν με προτάσεις όπως "Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου", "Ωρίμασα ως άνθρωπος", "Θέτω περισσότερους στόχους" κλπ.
Στην πραγματικότητα, δεν προσδιορίζεται ακριβώς ο χρόνος που απαιτείται για τον μέσο χωρισμένο, ώστε να επανακάμψει πλήρως σε μια συναισθηματική κανονικότητα, ωστόσο προκύπτει ότι οι 11 εβδομάδες, δηλαδή κάτι λιγότερο από τρεις μήνες, είναι υπεραρκετές για να αισθανθούμε όχι απλά καλύτερα συναισθηματικά, αλλά και περισσότερο ώριμοι ως άνθρωποι.

πηγή: www.self.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου