25 Φεβρουαρίου 2014

Τα θρανία που μαθαίνουν στα παιδιά από ποιο ύψος να κοιτάζουν τα γραπτά τους και φιλοδοξεί να καταπολεμήσει την επιδημία μυωπίας (εικόνες)

Πώς πρέπει να κάθονται τα παιδιά μέσα στην τάξη την ώρα του διαγωνίσματος ή μιας γραπτής άσκησης; Το ζητούμενο δεν είναι να μην αντιγράψει ο διπλανός, αλλά να μη χαλάσουν τα μάτια του παιδιού, αν για παράδειγμα αυτό έχει την τάση να σκύβει υπερβολικά το κεφάλι του, σχεδόν "κολλώντας" στο γραπτό του. Η λύση δόθηκε - ή τέλος πάντων έτσι υποστηρίζεται - στο δημοτικό σχολείο της κινεζικής πόλης Γουχάν και περιλαμβάνει μια βέργα, που κρατάει τα κεφάλια των μαθητών στο.. ύψος τους. 

Τα ειδικά αυτά θρανία αποτελούν προσφορά ενός τοπικού οργανισμού, που υποστηρίζει την προληπτική φροντίδα κατά της φθοράς της όρασης. Κάθε θρανία έχει μια κινητή μπάρα, η οποία προσδιορίζει το ακριβές ύψος στο οποίο πρέπει να στέκεται το κεφάλι του κάθε μαθητή, όταν γράφει, ενώ στη συνέχεια μπορεί να την κατεβάσει, ακόμη και να τη χρησιμοποιήσει ως στήριγμα για τα βιβλία του. Πιστεύεται ότι μ' αυτήν την πατέντα θα καταπολεμηθεί η εμφάνιση μυωπίας και άλλων προβλημάτων όρασης μεταξύ των μαθητών, αν και αυτό είναι κάτι που μένει να διαπιστωθεί και στην πράξη σε βάθος χρόνου. Προς το παρόν, τα ειδικά αυτά θρανία χρησιμοποιούνται από τους μαθητές της πρώτης τάξης ενός Δημοτικού σχολείου της πόλης. 
Πάρτε μια ιδέα, ενώ δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Πηγή: toychan.net

Πηγή: toychan.net



Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου