19 Μαρτίου 2017

Παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή; Ο τύπος που σαβουριάζει 4000 θερμίδες σ' ένα γεύμα την ημέρα και παραμένει φέτες

Τα λιγουρεύεστε; (πηγή: www.instagram.com/blake_201/)

Στις φωτογραφίες δίπλα βλέπετε τον Μπλέικ Χόρτον την ώρα του φαγητού. Ο Μπλέικ, 34 ετών με καταγωγή από το Πάραμους του Νιου Τζέρσεϊ, είναι ένας ακόμη Ίνστα σταρ, ένας τύπος δηλαδή την ύπαρξη του οποίου κανονικά θα γνώριζαν μόνο η οικογένεια και οι φίλοι του, αλλά χάρη στο Ίνσταγκραμ έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες "φίλους" (223.000 ακόλουθοι μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές)!



Τι τρέχει μ' αυτόν τον τύπο τώρα... Δεν φτάνει που έχει ένα πολύ γυμνασμένο σώμα, ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο, που τον δείχνουν να καταβροχθίζει τεράστιους γύρους, μπέργκερ και γενικά να σαβουριάζει αδιανόητα τεράστιες ποσότητες φαγητών, που αντιστοιχούν σε χιλιάδες θερμίδες. Τον φθονείτε όσο δεν φανταζόσασταν ότι μπορείτε να φθονήσετε άνθρωπο; Υπάρχει όμως ένα θεματάκι με τον Μπλέικ, καθώς τρώει μόνο μία φορά το 24ωρο. Συνεχίζετε να τον ζηλεύετε ή μήπως τώρα τον λυπάστε λιγάκι;

Ο Μπλέικ δεν ήταν πάντα ντούκι. Σε ηλικία 30 ετών αποφάσισε ν' αλλάξει συνήθειες και τρόπο ζωής χάνοντας 27 κιλά. Το θέμα ήταν ότι σύμφωνα με τη δίαιτα που ακολουθούσε, έπρεπε να τρώει πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βασικά, αυτό είναι που συνιστούν όλοι οι διαιτολόγοι παγκοσμίως και καλά κάνουν. Όμως ο Μπλέικ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τη δίαιτα αυτή κι ας αποδείχτηκε αποτελεσματικότατη.

Αυτό που τον ενοχλούσε περισσότερο ήταν οι επιπτώσεις στην κοινωνική του ζωή. Έτρωγε συνέχεια κοιτώντας το ρολόι, ώστε να τρώει τα γεύματά του τις σωστές ώρες. Κι όταν κατά τις 10 το βραδάκι οι κολλητοί του του πρότειναν να βγουν για κανένα ποτάκι, εκείνος δεν μπορούσε παρά να αρνείται συνέχεια, αφού οι θερμίδες του ημερήσιου προγράμματος είχαν εξαντληθεί.

Εκεί που προβληματιζόταν πώς να λύσει αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, ο Μπλέικ έκανε την επανάστασή του. Πρώτα περιόρισε τα γεύματά του σε δύο ημερησίως και στη συνέχεια σε ένα. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο γεύμα λιμοκτονίας, αλλά για ένα γεύμα επικών διαστάσεων, με το οποίο παίρνει 4000 θερμίδες. Όπως ο ίδιος το αποκαλεί, πρόκειται για ένα "μεγάλο γεύμα τέρας".

Το θέμα είναι ότι τα γεύματά του αποτελούνται κατά κανόνα από τζανκ φουντ (κοινώς, τροφές σκουπίδια), τα οποία δεν θα συνιστούσαν οι διατροφολόγοι, αλλά ο ίδιος επιμένει ότι παίρνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες μαζεμένες. Πόσο καλά το έχει ψάξει και πόσο σίγουρος είναι ότι η υγεία του δεν θα κλονιστεί σοβαρά, αυτό μένει να το δείξει ο χρόνος. Εγώ είμαι επιφυλακτικός, εκείνος πάντως φροντίζει κάθε βράδυ να κάνει live streaming των σούπερ χορταστικών γευμάτων του (έτσι για να σκάνε οι δεκάδες χιλιάδες followers από την ζήλια), ενώ συχνά έχει δίπλα του αρωγό και συνοδοιπόρο στην υπερπροσπάθειά του αυτή και την κοπέλα του.

Σε συνέντευξή του στο Bankroft.tv, ο Μπλέικ Χόρτον κάνει λόγο για ένα "θεόσταλτο" γεύμα, καθώς ποτέ δεν αισθάνεται πεινασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε αισθάνεται "απόλυτα ελεύθερος".  Βέβαια, πρέπει να κάνει και κάποιες θυσίες. Ποτέ δεν κάνει σεξ μετά το φαγητό - και οι λόγοι είναι ευνόητοι απ' όλους φαντάζομαι. Για την ακρίβεια, μετά το φαγητό πέφτει οπωσδήποτε για ύπνο (ε, καλά... εδώ ένα κανονικό φαγητό τρώμε το μεσημέρι και γλαρώνουμε, πόσο μάλλον αν τρώμε 4000 θερμίδες μαζεμένες), ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν βάζει τίποτε στο στόμα του εκτός από νερό και βέβαια κάνει υπερεντατική γυμναστική.

Εγώ πάντως αυτά που τρώει ο τύπος δεν θα μπορούσα να τα φάω ακόμη κι αν λιμοκτονούσα από το πρωί μέχρι το βράδυ - και όχι, δεν είμαι gym freak ούτε κατά διάνοια. Τα βρίσκω απλά αποκρουστικά. Πάρτε μια ιδέα από ένα... συνηθισμένο λουκούλλειο σαβούριασμα του Μπλέικ (για περισσότερα , αν αντέχετε, επισκεφτείτε το www.instagram.com/blake_201/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου