25 Απριλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ TO 2010!


Ποια οικονομική κρίση και περικοπές μισθών... Το 2010, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του περιβόητου Μνημονίου, η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από πλευράς αριθμού επεμβάσεων πλαστική χειρουργικής αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμα και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), τα μέλη του οποίου τα 'χουν χάσει και δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτήν την υψηλή θέση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. 
Αξίζει πάντως να διευκρινιστεί ότι σε απόλυτα νούμερα το 2010 πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας 76.471 επεμβάσεις, αριθμός που θα κατέτασσε τη χώρα μας στην 21η θέση, που είναι εξίσου πολύ υψηλή, εάν το κριτήριο ήταν μόνο τα απόλυτα μεγέθη. Η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση που επιλέγουν οι Ελληνίδες είναι η αύξηση στήθους (14.300 το 2010) και ακολουθούν η βλεφαροπλαστική (12.907) και η λιποαναρρόφηση (12.896).
Από την άλλη, πολλοί φαίνεται ότι είναι οι Έλληνες άνδρες που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το μέγεθος του πέους τους και καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να το επιμηκύνουν. Το 2010 έγιναν 592 επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους στη χώρα μας, αριθμός που είναι 10 φορές μεγαλύτερος από το μέσο όρο αντίστοιχων επεμβάσεων στα υπόλοιπα κράτη. Αυτό κάτι υπονοεί προφανώς για το μέγεθος του ελληνικού αντρικού μορίου, αλλά προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Η μόνη χώρα που το 2010 ξεπέρασε την Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού και επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής ήταν η Νότιος Κορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μία στις πέντε γυναίκες που κατοικούν στην πρωτεύουσα Σεούλ έχουν κάνει κάποια αισθητική επέμβαση έστω και μία φορά στη ζωή τους. Συνολικά, το 2010 έγιναν 360.000 επεμβάσεις στη χώρα αυτή, η πλειοψηφία των οποίων αφορούσε λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική, κάτι που άλλωστε συνηθίζεται στην ανατολική Ασία, όπου οι γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν δυτικότροπα μάτια.
Στην τρίτη θέση (πίσω από τη Νότιο Κορέα και την Ελλάδα) βρίσκεται η Ιταλία. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν 815.745 αισθητικές επεμβάσεις στη γειτονική μας χώρα, αριθμός μεγαλύτερος μεν σε απόλυτα νούμερα σε σχέση με την Ελλάδα και τη Νότιο Κορέα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η κατάταξη έγινε με βάση την αναλογία επεμβάσεων και συνολικού πληθυσμού και όχι με βάση τα απόλυτα νούμερα. Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις ήταν το μπότοξ και η λιποαναρρόφηση. 
Η Βραζιλία βρέθηκε στην τέταρτη θέση της λίστας, η οποία μάλιστα θεωρείται αρκετά χαμηλή, αν αναλογιστούμε ότι οι Βραζιλιάνες γυναίκες εμφανίζονται πολύ απελευθερωμένες και ακομπλεξάριστες στο να επισκέπτονται κάποιον πλαστικό χειρουργό. Εξάλλου, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε φέτος να εκπίπτουν του φόρου εισοδήματος οι αισθητικές επεμβάσεις, και μάλιστα η έκπτωση του φόρου θα ισχύσει αναδρομικά για επεμβάσεις που έγιναν ήδη από το 2004. Ο λόγος για αυτήν την απόφαση που σίγουρα θα έκανε χαρούμενες τις περισσότερες γυναίκες της χώρας είναι ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας θεωρεί ότι το ποσό που θα χαθεί με αυτό το μέτρο θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των εσόδων των πλαστικών χειρουργών, οι οποίοι θα αποκτούν μεγαλύτερα εισοδήματα κι επομένως θα φορολογούνται περισσότερο, καθώς θεωρείται ότι η πλαστική χειρουργική είναι μια βιομηχανία σε πλήρη άνθιση. Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις στη χώρα της σάμπα είναι η προσθετική στήθους και η λιποαναρρόφηση.
Στην πέμπτη θέση συναντούμε ακόμα μία λατινοαμερικάνικη χώρα και συγκεκριμένα την Κολομβία. Η δημοφιλέστερη επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση, ενώ το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τις 90.000.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από μια τέτοια λίστα και βρίσκονται στην έκτη θέση παγκοσμίως, ενώ και στη χώρα αυτή οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις είναι η λιποαναρρόφηση και η αύξηση στήθους.
Τέλος, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ταϊβάν, όπου το 2010 έλαβαν χώρα ούτε λίγο ούτε πολύ 221.116 αισθητικές επεμβάσεις. Οι Ταϊβανέζες μάλλον ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς θα εξαφανίσουν τις ρυτίδες τους, καθώς η δημοφιλέστερη επέμβαση τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν το μπότοξ.
Συνολικά, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ο αριθμός των πλαστικών επεμβάσεων το 2010 ανήλθε στις 18.557.825, με τη μερίδα του λέοντος να κατέχουν οι χώρες της Ασίας (31.7%) και να ακολουθούν οι χώρες της βόρειας Αμερικής (24.6%), της Ευρώπης (21.4%), της Λατινικής Αμερικής (19.6%), ενώ πολύ πιο πίσω βρίσκονται η αφρικανική ήπειρος και η Ωκεανία, στις οποίες αντιστοιχεί μόλις το 1.7% και 0.9% των πλαστικών επεμβάσεων παγκοσμίως. Με βάση δε μόνο τον απόλυτο αριθμό των επεμβάσεων αισθητικής ιατρικής, η κατάταξη των χωρών θα ήταν ως εξής: 
1. ΗΠΑ
2. Βραζιλία
3. Κίνα
4. Ιαπωνία
5. Ινδία
6. Μεξικό
7. Ιταλία
8. Νότια Κορέα
9. Γαλλία
10. Κολομβία
11. Γερμανία
12. Τουρκία
13. Ισπανία
14. Ρωσία
15. Καναδάς
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ταϊβάν
18. Βενεζουέλα
19. Αργεντινή
20. Ταϊλάνδη
21. Ελλάδα
22. Σαουδική Αραβία
23. Αυστραλία
24. Ολλανδία
25. Ρουμανία

1 σχόλιο:

  1. Αφενός μεν το 2010 δεν είχαν γίνει τόσο εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, αφετέρου δε οι Έλληνες τα τελευταία 20 χρόνια δίνουν μεγάλη σημασία στον καλλωπισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή