26 Νοεμβρίου 2012

Μπορεί ΑΥΤΟ το τραγούδι να γίνει το νέο Gangnam Style;


Τώρα που το "Gangnam Style" του Νοτιοκορεάτη ράπερ Psy έσπασε κάθε ρεκόρ στο youtube - κακά τα ψέματα, η επιτυχία του οφείλεται στο βίντεο κλιπ και όχι στο τραγούδι καθεαυτό - ξεπερνώντας ακόμη και το "Baby, baby" του Τζάστιν Μπίμπερ, όλοι βρίσκονται σε αναζήτηση του τραγουδιού που θα το διαδεχθεί. Πρέπει να είναι ένα τραγούδι με αδιάφορο στίχο, κάπως αστείο βίντεο κλιπ και να έχει εξωτική σφραγίδα. Έτσι, οι βρετανικές ταμπλόιντ έχρισαν ως διάδοχο του "Gangnam Style", το τραγούδι ενός Πακιστανού που ζει στην Αγγλία, πουλάει ψάρια και κόπηκε στα προκριματικά του X-Factor.

Το 2011, ο Πακιστανός Muhammad Shahid Nazir άφησε τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του στο Πακιστάν και με μια βαλίτσα στο χέρι πήγε στο Λονδίνο προσδοκώντας να βγάλει αρκετά χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια του. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, ο Nazir άρχισε να εργάζεται στην ψαραγορά του ανατολικού Λονδίνου πουλώντας θαλασσινά. 
Αντί, όμως, να φωνάζει "Πω, πω τι φρέσκο πράγμα έχω σήμερα", "σπαρταράει το άτιμο" και άλλα τέτοια που ακούμε στις ελληνικές ψαραγορές για την προσέλκυση πελατών, ο Nazir το 'ριξε στο τραγούδι. Έτσι, γεννήθηκε το "One Pound Fish Song" "Ελάτε κυρίες μου, ρίξτε μια ματιά, ψάρι μιας λίρας! Πολύ πολύ καλό, πολύ πολύ φθηνό, ψάρι μιας λίρας" ("Come on ladies, come on ladies, have-a, have-a look, one pound fish. Very very good, very very cheap, one pound fish").
Το ερασιτεχνικό του βίντεο ανέβηκε στο youtube πριν από εφτά μήνες και μέχρι σήμερα έχει δεχθεί σχεδόν 3.7 εκατομμύρια views. Ο Nazir απέκτησε μια μορφή διασημότητας και πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν από άλλα σημεία της Μ. Βρετανίας - ακόμη και από την Αυστραλία ή τον Καναδά - μέχρι το Λονδίνο, μόνο και μόνο για να τον συναντήσουν από κοντά και να τον ακούσουν να τραγουδάει την επιτυχία του - έτσι τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος. 
Ορισμένοι παρότρυναν τον Nazir να δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο μουσικό τάλεντ σόου, καθώς ήταν ήδη "ποπ σταρ" κι εκείνος πήγε στο βρετανικό X-Factor. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή τον έκοψε - ήδη από τις οντισιόν. Όπως, όμως, λέει κι ο λαός "ουδέν κακό αμιγές καλού". Ο Nazir έγινε ακόμη περισσότερο γνωστός και πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Warner Music ευελπιστώντας το - ήδη διάσημο μέσω του youtube - τραγούδι του να γίνει το φετινό "νούμερο ένα" τραγούδι του βρετανικού τσαρτ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Θα τα καταφέρει;


Αν πάλι είσαι από τους λίγους που δεν ξέρουν ποιο είναι το Gangnam Style, κάνε κλικ εδώ για να μάθεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου