18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΕ ΓΑΤΕΣ!!!


Αρρώστια ή νέα μόδα; Ο λόγος για το ..γατουάζ ή αλλιώς τατουάζ σε γάτες, που έχει εξοργίσει ζωοφιλικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Το πρωτότυπο αυτό είδος τατουάζ γίνεται κυρίως στη Ρωσία σε γάτες sphynx, (σφίγγες), μια σπάνια ράτσα άτριχων γατών, οι μοναδικές που δεν έχουν καθόλου τρίχες.

 Το 2009 είχε καταγραφεί το πρώτο περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση, ενώ πρόσφατα ανέβηκε στο youtube το βίντεο ενός 24χρονου από την πόλη Ταταρσάν, που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, στο οποίο ο άνδρας έχει καταγράψει όλη τη διαδικασία του τατουάζ στην άτριχη γάτα του, η οποία ονομάζεται Κοκό. Ο ιδιοκτήτης της, Timur Rimut, πρώτα ζωγράφισε με στυλό το σχέδιο του τατουάζ, μία γυναίκα έκανε αναισθησία στη γάτα και στη συνέχεια ο Rimut χάραξε κάτω από το λαιμό της τη λατινική φράση "Carpe Diem", που στα ελληνικά σημαίνει "άδραξε τη μέρα", αν και κάποιοι παρατηρητικοί πρόσεξαν ότι μάλλον έκανε κάποιο ορθογραφικό λάθος και έγραψε "Carpe Deem". Αντίστοιχο τατουάζ έχει και ο ίδιος. Περισσότεροι από 106.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το βίντεο που καταγράφει όλη τη διαδικασία, ενώ τα σχόλια είναι κυρίως αρνητικά, αν και δε λείπουν και εκείνοι που κρατούν μια πιο θετική στάση. 
Επειδή, όπως ήδη γράψαμε, η παραπάνω περίπτωση γατουάζ δεν είναι και η μοναδική, δείτε εδώ δυο άλλες φωτογραφίες γατών ράτσας sphynx, που έχουν πραγματικά γίνει ολόκληρες ένα τατουάζ. Ωραίο ή αποκρουστικό;


1 σχόλιο: