15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ 8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!


Ήρθε η ώρα για το πρώτο ραντεβού. Το άγχος στο κατακόρυφο: τι θα βάλω, πώς να φερθώ, τι θα συζητήσουμε, τι θα φάμε. Ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ο σκοπός είναι, το πρώτο ραντεβού να μη σας κάτσει στο στομάχι. Επιλέξτε προσεκτικά το μενού αυτής της πολύ σημαντικής βραδιάς - η καλύτερα μάθετε τι πρέπει να αποφύγετε σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας thedailymeal.com. Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε δέκα φαγητά, αλλά επειδή μόνο τα οκτώ αφορούν και εμάς που ζούμε σ' αυτή τη γωνιά της γης που λέγεται Ελλάδα, σας παρουσιάζω αυτά τα οκτώ.


1. Τα πολύ πικάντικα φαγητά.
Το πιπέρι προκαλεί ιδρώτα. Αν είστε επιρρεπείς στο να ιδρώνετε εύκολα, νομίζω ότι είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τα αποφύγετε. Αν δε θέλετε να τα κάνετε ... "μούσκεμα", αλλά να εντυπωσιάσετε στο πρώτο ραντεβού, μακριά από τη μεξικάνικη κουζίνα και τα "καυτερά" φαγητά. Προτιμήστε να δείξετε πόσο καυτοί είστε σε κάτι άλλο.

2. Ψητά παϊδάκια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας thedailymeal, ένας άνθρωπος χρειάζεται εφτά χαρτοπετσέτες, όταν τρώει ένα πιάτο ψητά παϊδάκια. Τόσο λίπος δε φεύγει εύκολα... Γιατί λοιπόν να διακόπτετε το ρομαντικό σας γεύμα και να ζητάτε από το σερβιτόρο να σας φέρει κι άλλες χαρτοπετσέτες ή, ακόμα χειρότερα, γιατί να περιτριγυρίσετε το πιάτο σας με λαδωμένες, τσαλακωμένες χαρτοπετσέτες; Πιστέψτε με, αυτό ΄με τίποτα δε λέγεται ρομαντική ατμόσφαιρα.

3. Ζυμαρικά σε σούπες.
Μια μακαρονάδα από μόνη της δεν είναι καθόλου καλή πρόταση για πρώτο γεύμα. Φανταστείτε όμως τα σπαγγέτι να κολυμπάνε μέσα στο ζουμί (π.χ. χυλοπίτες) και εσείς να τα ρουφάτε... Αν το ραντεβού σας "φτιάχνεται" με τον τόσο σπαστικό αυτό ήχο, τι να πω, τολμήστε το, αλλιώς οι πιθανότητες δε θα είναι με το μέρος σας. Το ζητούμενο στο πρώτο ραντεβού είναι ο ρομαντισμός και όχι να "αηδιάσετε" το αντικείμενο του πόθου σας. Εννοείται ότι οι σούπες συνολικά είναι εκτός προγράμματος.

4. Σούσι.
Το βρίσκετε σέξι και αφροδισιακό; Για σκεφτείτε το καλύτερα. Έχετε βάλει την μπουκιά με το σούσι στο στόμα σας και το άτομο με το οποίο βγήκατε ραντεβού σας απευθύνει μια ερώτηση για να γνωριστείτε καλύτερα, να αναπτυχθεί οικειότητα. Ο σωστός τρόπος του να τρώμε το σούσι απαιτεί πολύ καλό μάσημα, τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα. Φανταστείτε λοιπόν πόσο αμήχανη θα γίνει η ατμόσφαιρα, όσο εσείς μασάτε το φαγητό σας, μέχρι επιτέλους να το καταπιείτε. Και βέβαια μη σας περάσει καν από το μυαλό το να μιλήσετε με μπουκωμένο το στόμα. Αν πάλι νομίζετε ότι μασώντας γρήγορα το σούσι ξεμπερδεύετε, να έχετε υπόψη ότι η στοματική σας κοιλότητα θα είναι γεμάτη υπολείμματα, τα οποία θα πρέπει να εξαφανίσετε με τη γλώσσα σας. Καταστροφή!

5. Σπαράγγια, μπρόκολο και αυγά.
Τι κοινό έχουν αυτές οι τρεις τροφές; Το γράψαμε και σε προηγούμενη  ανάρτηση, αυτές οι τρεις τροφές κάνουν τα υγρά σας να μυρίζουν άσχημα λόγω της μερκαπτάνης που περιέχουν, μια θειούχο ένωση, η οποία περιέχεται και στα σάπια αυγά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

6. Φασόλια.
Νομίζω ότι όλοι ξέρετε το λόγο, που αυτή η τροφή είναι σούπερ απαγορευτική - ειδικά στο πρώτο ραντεβού. Ακόμα κι αν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας ότι δε θα σας προδώσει και θα βγάζει "αέρια" στον περιβάλλοντα χώρο, δεν μπορείτε να το γνωρίζετε αυτό για το άτομο που έχετε απέναντι σας, όπως κι εκείνο δε θα το γνωρίζει για εσάς. Και οι δύο θα αναρωτιέστε για το ενδεχόμενο ενός ανεπιθύμητου "αερισμού". Φανταστείτε δε να συμβεί σε κάποιον από διπλανό τραπέζι, αλλά να το χρεωθείτε εσείς, λόγω των φασολιών.. Ο παραμικρός ύποπτος ήχος ή μυρωδιά θα καταστρέψουν την όποια καλή διάθεση.

7. Φαστ φουντ.
Ούτως ή άλλως το "πρόχειρο" φαγητό δε θεωρείται καθόλου καλή ιδέα για πρώτο ραντεβού και μόνο λόγω .. χώρου. Ξέρετε πολλά φαστφουντάδικα με ρομαντική ατμόσφαιρα; Δε νομίζω...

8. Κατεψυγμένα φαγητά.
Είναι πολύ ρομαντικό και οικονομικό ένα δείπνο στο σπίτι και μάλιστα να είναι το πρώτο ραντεβού. Μαγειρέψτε κάτι νόστιμο, κάτι δικό σας (αποφεύγοντας τα φαγητά που αναφέρουμε πιο πάνω). Προς Θεού όμως, όχι κατεψυγμένα. Δεν είναι τόσο νόστιμα όσο νομίζετε, όταν έρχεστε κουρασμένοι από τη δουλειά σας και πεθαίνετε της πείνας, έτοιμοι να σαβουριάσετε τα πάντα, αρκεί να βάλετε κάτι στο στόμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου