1 Φεβρουαρίου 2012

KISSENGER: ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΑΕΙ !!


Υπήρξαν στιγμές που θέλατε να νιώσετε λίγη στοργή, να ανταλλάξετε ένα ζεστό, παθιασμένο φιλί με το άλλο σας μισό, αλλά η απόσταση δε σας το επέτρεπε; Δε χρειάζεται να φιλάτε το ψυχρό ακουστικό του τηλεφώνου ούτε να δίνετε φιλιά στον αέρα. Η τεχνολογία έχει βρει τη λύση για εσάς.
 Ένας ερευνητής από τη Σιγκαπούρη, ο Hooman Samani, δημιούργησε ένα ρομπότ...για φίλημα! Το συγκεκριμένο ρομπότ ονομάζεται Kiss Messenger ή αλλιώς Kissenger και είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο, ώστε να αναπαράγει την αίσθηση του ανθρώπινου φιλιού και να το μεταφέρει ασύρματα σε μακρινή απόσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι
να το έχετε τόσο εσείς όσο και το αγαπημένο σας πρόσωπο, ενώ φυσικά θα πρέπει να το έχετε εξοπλίσει με την μπαταρία του. Εσείς το φιλάτε στο ειδικό χείλος από σιλικόνη που έχει στο εξωτερικό του μέρος και το πρωτότυπο αυτό ρομποτάκι θα μεταφέρει το φιλί στον αληθινό αποδέκτη του φιλιού. Και για να αισθανόμαστε ότι φιλάμε κάτι οικείο, ο δημιουργός του φρόντισε να μοιάζει με ... γουρουνάκι βάζοντας του δυο πολύ μικρά "ματάκια" και δυο πεταχτά αυτάκια. Μα, ποιος θα ήθελε να φιλήσει στο στόμα ένα γουρουνάκι;;
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το Kissenger:



Ο λόγος που οδήγησε τον Samani σε μια τέτοια εφεύρεση ήταν επειδή θεωρεί ότι "το φιλί είναι μια πολύ σημαντική λειτουργία της ανθρώπινης επικοινωνίας που περιλαμβάνει την ένωση των χειλιών, ώστε να εκφραστούν πολλά, βαθιά και θετικά συναισθήματα όπως η αγάπη, ο σεβασμός, ο αποχαιρετισμός, η καλή τύχη, η ρομαντική αγάπη και η σεξουαλική επιθυμία". Το συγκεκριμένο ρομπότ μάλιστα, σύμφωνα με τον εφευρέτη του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα video games αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη σχέση μας μαζί τους, αφού θα μπορούμε να φιλάμε τους αγαπημένους μας εικονικούς ήρωες, αλλά και να μας φιλούν κι αυτοί!
Αυτό το τελευταίο θα ήταν καλό και για ατομική χρήση! Ένα ρομπότ που να αναπαράγει την αίσθηση του ανθρώπινου φιλιού, χωρίς να χρειάζεται να μας το στέλνει κάποιος από μακριά, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν καν ταίρι. Αν και η αίσθηση του φιλιού σε ένα ανθρώπινο στόμα είναι αναντικατάστατη. Πάνω απ' όλα το φιλί μεταδίδει συναισθήματα όπως αγάπη και επιθυμία, κάτι που κανένα ρομπότ δεν μπορεί να μεταδώσει ή να αναπληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου