3 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ 3 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ! ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΩΡΙΣΕΤΕ!


Οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι. Δεν παύουν όμως να είναι και δύο διαφορετικά φύλα. Αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στο διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη σχέση τους. Οι γυναίκες είναι πιο επικοινωνιακές και θέλουν να λύνουν τα προβλήματα. Αντίθετα, οι άνδρες αποφεύγουν συνήθως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα σε μια σχέση στην ώρα τους τροφοδοτώντας όμως το αιώνιο παράπονο των γυναικών ότι οι άνδρες δεν τις καταλαβαίνουν. 
Η ιστοσελίδα tokii.com που ασχολείται με θέματα σχέσεων έκανε μια έρευνα πάνω στον διαφορετικό τρόπο που επικοινωνούν τα δύο φύλα όταν βρίσκονται σε μία σχέση. Μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιο "επικίνδυνη" φράση, οι τρεις λέξεις που σχεδόν απαγορεύεται να πουν οι γυναίκες στους συντρόφους τους, αν δε θέλουν να ρισκάρουν το μέλλον της σχέσης τους, είναι
το "πρέπει να μιλήσουμε". Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των ανδρών, μόλις ακούσει τις τρεις αυτές - αθώες κατά τ' άλλα - λεξούλες, σκέφτεται τα χειρότερα. Βέβαια και η πλειοψηφία των γυναικών αντιδρά αρνητικά, όταν ο άντρας τους τονίσει την "ανάγκη να μιλήσουνε" - που μεταξύ μας συμβαίνει σπάνια - αλλά το ποσοστό είναι χαμηλότερο. Τα χειρότερα θα σκεφτεί ένα 61% των γυναικών.
Που οφείλεται αυτή η διαφορά; Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες είναι πιο "επιθετικές" στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχέσης τους. Το 54% των γυναικών θέλουν να να λύσουν το όποιο πρόβλημα άμεσα συζητώντας το με τον σύντροφο τους. Αντίθετα, το 44% των ανδρών προτιμούν να αποφύγουν να ασχοληθούν με το πρόβλημα στη σχέση. Ενδεχομένως η εξήγηση αυτής της άρνησης που επιδεικνύουν οι άντρες να οφείλεται στο ότι είναι συναισθηματικά πιο ευάλωτοι. Το 40% των ανδρών παραδέχονται ότι χάνουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης και ενδεχομένως αυτός να είναι και ο λόγος που στους άνδρες αρέσει "να μη λέν πολλά".
Η λύση φυσικά δεν είναι να πάψει το ζευγάρι να επικοινωνεί - το αντίθετο. Η καλή επικοινωνία βοηθάει άλλωστε το ζευγάρι να έχει καλή σεξουαλική ζωή. Όταν δεν υπάρχει καλή επικοινωνία, το 32% των γυναικών και το 28% των ανδρών αδιαφορούν για τη σεξουαλική επαφή με τον ή την σύντροφό τους. Ποια είναι τότε η λύση; Μα φυσικά η βελτίωση της επικοινωνίας, να συζητάει το ζευγάρι τα προβλήματά του, όμως δε χρειάζεται να ξεκινάτε κάθε φορά τη συζήτηση για ένα σοβαρό θέμα - όσο σοβαρό κι αν είναι - παίρνοντας το δραματικό σας ύφος και λέγοντας στον σύντροφό σας ότι "πρέπει να μιλήσουμε". Και δε θα σας προσέξει και κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα ο άνθρωπος και είναι κρίμα. Βρείτε έναν άλλον τρόπο να ξεκινήσετε μια δύσκολη συζήτηση, πιο χαλαρό, και πάντως μην παραδίδετε τα όπλα: η επικοινωνία του ζευγαριού αποτελεί το βάλσαμο στη σχέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου