30 Απριλίου 2012

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Η υπηρεσία ηλεκτρονικής κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner έκανε ένα πρωτότυπο γκάλοπ μεταξύ χιλίων επιβατών αεροπορικών πτήσεων, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θέση προτιμούν στο αεροπλάνο. Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να προσδιορίσουν το τμήμα του αεροπλάνου που προτιμούν, καθώς και αν επιλέγουν να κάτσουν δίπλα στο παράθυρο, στο μεσαίο κάθισμα ή στο διάδρομο. Με βάση τις απαντήσεις, αναδεικνύεται η καλύτερη και η χειρότερη θέση σε ένα αεροπλάνο ή - αν προτιμάτε - η περισσότερο και η λιγότερο αγαπημένη μεταξύ των επιβατών. 
Σύμφωνα με το γκάλοπ, η αγαπημένη θέση των επιβατών μιας αεροπορικής πτήσης, η θέση που οι περισσότεροι θα ήθελαν να κλείσουν για το ταξίδι τους, είναι η 6Α. Με άλλα λόγια οι περισσότεροι θέλουν να βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου, όπου το εισιτήριο βέβαια είναι πιο ακριβό, και πάντως δίπλα στο παράθυρο. Ειδικότερα, το 45% απάντησε ότι προτιμά μια θέση στις έξι πρώτες σειρές και μόλις το 7% προτιμά να κάθεται στη γαλαρία. Η πλειοψηφία πάντως, ένα συντριπτικό 60% - σχεδόν - επιθυμεί να κάθεται δίπλα στο παράθυρο και να βλέπει τη θέα από ψηλά, ενώ το 40% προτιμά να κάθεται στο διάδρομο. Το δε ποσοστό όσων επιθυμούν τη μεσαία θέση δε φτάνει ούτε καν το 1%. Ποια είναι όμως και η θέση που οι περισσότεροι επιβάτες θέλουν να αποφύγουν; Πρόκειται για την 31Ε, το μεσαίο δηλαδή κάθισμα μιας σειράς προς τις τελευταίες σειρές του αεροπλάνου. 
Αναλύοντας τα αποτελέσματα, εκπρόσωπος της Skyscanner ξεκαθάρισε ότι όσοι επιλέγουν το μεσαίο τμήμα του αεροπλάνου κοντά στα φτερά, το κάνουν επειδή δεν επιθυμούν να αισθάνονται τυχόν αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αντίθετα, όσοι επιλέγουν τις πρώτες σειρές, το κάνουν είτε επειδή βιάζονται να αποβιβαστούν είτε επειδή είναι μικρότερος ο θόρυβος του κινητήρα είτε ακόμα επειδή θέλουν να διαλέξουν τα καλύτερα φαγητά. Το παράθυρο το επιλέγουν, όσοι επιθυμούν να πάρουν κάναν υπνάκο μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς, ενώ ο διάδρομος είναι δημοφιλής μεταξύ εκείνων που πηγαίνουν συχνά στην τουαλέτα και δε θέλουν να ενοχλούν τους συνεπιβάτες τους σηκώνοντάς τους όλη την ώρα, όπως και μεταξύ εκείνων που έχουν μακριά πόδια, τα οποία θέλουν να τεντώσουν.
Εσείς σε ποια κατηγορία επιβατών ανήκετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου