13 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Πολλές ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει η ταινία "Χόμπιτ, ένα αναπάντεχο ταξίδι", το πρώτο μέρος της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον. Ακόμη, υπάρχουν πολλές, ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη Γαλλία ("Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο"), τη Δανία ("Teddy Bear") και τη Λατινική Αμερική ("Έγκλημα στη λίμνη"), καθώς κι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Μπομπ Μάρλεϊ. Τέλος, πρεμιέρα κάνουν η εφηβική ταινία "Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο" και η κωμωδία "Άνθρωποι σαν κι εμάς". 



Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι - The Hobbit: An Unexpected Journey (φαντασίας, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Peter Jackson / Πρωταγωνιστούν: Martin Freeman, Ian McKellen, Elijah Wood, Orlando Bloom, Kate Blanchett
Υπόθεση: Ο Μπίλμπο Μπάγκινς αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων... Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα... το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες... Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.9/10 (από 16.519 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί)
myfilm.gr: 7.5/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5


Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο -The Perks of Being a Wallflower (δράμα,ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Stephen Chbosky/ ΠρωταγωνιστούνLogan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller
Υπόθεση: Ο ευφυής και σκεπτικός 15χρονος Τσάρλι προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Λύκειο και καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειόφοιτων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ, καθώς και η όμορφη Σαμ. Οι νέοι του φίλοι τον ενθαρρύνουν να “βγει από το καβούκι του” και τον εισαγάγουν στην μουσική, στον κινηματογράφο, στο “The Rocky Horror Picture Show” και, τελικά, στον έρωτα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.4/10 (από 19.218 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.4/10 (κριτικοί), 4.4/5 (από 58.385 χρήστες)
myfilm.gr: 6.5/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5


Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο - Dans la Maison (θρίλερ, Γαλλία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: François Ozon/ Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas
Υπόθεση: Ένα 16χρονο αγόρι προσπαθεί να τρυπώσει στο σπίτι ενός συμμαθητή του, για να εμπνευστεί να γράψει για την εργασία του στο σχολείο. Εντυπωσιασμένος από το ιδιότροπο αλλά χαρισματικό αγόρι, ο δάσκαλος του επαναπροσδιορίζει τη διάθεση του για διδασκαλία, αλλά η εισβολή προκαλεί μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.4/10 (από 1.060 χρήστες)
myfilm.gr: 7/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5


Άνθρωποι σαν κι εμάς - People Like Us (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Alex KurtzmanΠρωταγωνιστούν: Chris Pine, Elisabeth Banks, Olivia Wilde
Υπόθεση: Ο Σαμ,, ένας 20χρονος έμπορος, κλείνει μία συμφωνία τη μέρα που μαθαίνει ότι ο πατέρας του βρίσκει αιφνίδιο θάνατο. Παρά τις αντιρρήσεις του, ο Σαμ καλείται στο πατρικό του, όπου πρέπει να τακτοποιήσει την κληρονομιά του πατέρα του και να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του. Ενώ ικανοποιεί τις τελευταίες επιθυμίες του πατέρα του, ο Σαμ ανακαλύπτει ένα συγκλονιστικό μυστικό που φέρνει τα πάνω-κάτω. Έχει μία 30χρονη αδερφή, τη Φράνκι  την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε. Όσο εξελίσσεται η σχέση τους, ο Σαμ αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για την οικογένειά του και να επανεξετάσει στην πορεία τις δικές του επιλογές.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 9.336 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.8/10 (κριτικοί), 3.6/5 (από 27.834 χρήστες)
myfilm.gr: 3/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
Roger Ebert: 2.5/4


Teddy Bear (δράμα, Δανία)
Σκηνοθεσία: Mads MatthiesenΠρωταγωνιστούν: Kim Kold, Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Hougaard
Υπόθεση: Ο Ντένις, ένας 38χρονος bodybuilder μένει με την μητέρα του σε κάποιο προάστιο της Κοπεγχάγης και δεν είχε ποτέ του κορίτσι. Όταν ο θείος του παντρεύεται μια Ταϋλανδέζα, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του ταξιδεύοντας στην Πατάγια, μια που η αγάπη φαντάζει ευκολότερη στην Ταϊλάνδη. Λέει ψέματα στη μητέρα του ότι θα πάει στην Γερμανία, όμως μην έχοντας ταξιδέψει ξανά, παθαίνει πολιτισμικό σοκ φτάνοντας στον προορισμό του. Η αυθάδης συμπεριφορά των κοριτσιών στην Ταϋλάνδη θα καταφέρει καίρια πλήγματα στις πεποιθήσεις του για την αγάπη. Τη στιγμή που είναι έτοιμος να χάσει κάθε ελπίδα, συναντά απροσδόκητα την Τόι.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 934 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.5/10 (κριτικοί), 3.6/5 (από 1.371 χρήστες)
myfilm.gr: 5/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5


Έγκλημα στη λίμνη - La Sirga (δράμα, Κολομβία/Γαλλία/Μεξικό)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: William VeganΠρωταγωνιστούνFloralba Achicanoy, Joghis Seudin Arias, Julio César Roble
Υπόθεση: Η Αλίσια είναι αβοήθητη. Οι μνήμες από τον πόλεμο τρυπάνε το μυαλό της, όπως ακριβώς κάνει και η απειλητική, σχεδόν φοβιστική, βροχή. Ξεριζωμένη από τις ένοπλες συγκρούσεις στο μέρος που μεγάλωσε, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της στην περιοχή La Sirga, σε ένα παρακμιακό hostel στις ακτές μιας μεγάλης λίμνης, στην ορεινή ζώνη των Άνδεων. Το σπίτι αυτό ανήκει στον Όσκαρ, έναν από χρόνια μοναχικό άνθρωπο και ουσιαστικά ερημίτη, που όμως είναι ο μοναδικής συγγενής που της έχει απομείνει. Εκεί, στα βαλτώδη και σκοτεινά παράλια της περιοχής, η Αλίσια θα προσπαθήσει να εγκατασταθεί και να ζήσει μέχρις ότου οι φοβίες της και η απειλή του πολέμου έρθουν ξανά στην επιφάνεια.
Οι βαθμολογίες:
myfilm.gr: 5.5/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5


Marley (ντοκιμαντέρ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Kevin Macdonald
Υπόθεση: Η οικουμενική απήχηση του Μπομπ Μάρλεϊ στην ιστορία της μουσικής, και ο ρόλος του ως τραγουδοποιός-προφήτης στα κοινωνικό-πολιτικά γεγονότα, είναι μοναδικό αλλά και ανεπανάληπτο φαινόμενο. Το μουσικό ντοκιμαντέρ MARLEY, είναι η απόλυτη ιστορία της ζωής του μουσικού, του επαναστάτη και του μύθου, από τα πρώτα του βήματα, μέχρι την ανάδειξή του σε διεθνή σουπερστάρ. Γυρισμένο με τη βοήθεια της οικογένειας Μάρλεϊ, το φιλμ δείχνει στο κοινό για πρώτη φορά σπάνιο αρχειακό υλικό, συγκλονιστικά αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με ανθρώπους που πέρασαν πολλά χρόνια δίπλα του
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.8/10 (από 4.206 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.9/10 (κριτικοί), 4.4/5 (από 24.780 χρήστες)
myfilm.gr: 7.5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
Roger Ebert: 3.5/4

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου