14 Δεκεμβρίου 2012

Εσύ μέχρι πού θα έφτανες για ν' αγοράσεις ένα iPhone;


Η μανία των smartphones δεν έχει καταλάβει μόνο την καπιταλιστική Δύση, αλλά και την κομμουνιστική Κίνα, η οποία άλλωστε αναμένεται να ξεπεράσει φέτος ακόμη και τις ΗΠΑ ως προς το μέγεθος αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων. Μάλιστα, οι Κινέζοι που δεν έχουν αρκετά χρήματα για ν' αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο του iPhone, το iPhone5, βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό. 

Πρόσφατα, μια νεαρή γυναίκα, λίγο πάνω από τα 20, στήθηκε μπροστά από το ταχυδρομείο της πόλης Xiamen κρατώντας ένα χαρτόνι, στο οποίο έγραφε: "10 γουάν για μια αγκαλιά - για ν' αγοράσω ένα iPhone5". Καθώς δε, οι Κινέζοι είναι ένας αρκετά ντροπαλός λαός, η γυναίκα αυτή έκρυβε το πρόσωπο της πίσω από γυαλιά ηλίου. 
Πάντως, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, ίσως επειδή εκτίμησαν την απόλυτη ειλικρίνεια της. Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε τρεις αγκαλιές, ενώ ο ένας ντρεπόταν τόσο πολύ να την αγκαλιάσει, που αρκέστηκε απλά στο να βγει μια φωτογραφία μαζί της.
Εξάλλου, πριν λίγες μέρες, προκάλεσε συζητήσεις η κίνηση ενός 17χρονου αγοριού από την πόλη Changchun, ο οποίος πούλησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου των γονιών του, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για ν' αγοράσει ένα iPhone5. Η κίνηση του αυτή είχε και εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς οι γονείς του είχαν αρνηθεί να του δώσουν το αντίστοιχο ποσό. 
Βέβαια, κατά το παρελθόν έχουν γίνει ακόμη πιο ακραίες ενέργειες, όπως στην περίπτωση ενός νεαρού Κινέζου που είχε πουλήσει το νεφρό του, όταν είχε βγει το iPhone4 και ο οποίος είναι πολύ πιθανόν τώρα να το έχει μετανιώσει, καθώς τα νέα, εξελιγμένα μοντέλα βγαίνουν στην αγορά σε σύντομα χρονικά διαστήματα.
Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι δεν είναι κι αυτοί θύματα του καταναλωτισμού;

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου