15 Δεκεμβρίου 2012

Το κρασί που πίνεις αποκαλύπτει την προσωπικότητα σου!


Την τάση που έχουμε να δημιουργούμε στερεοτυπικές εικόνες για τους ανθρώπους γύρω μας θέλησαν να επιβεβαιώσουν ερευνητές που μελέτησαν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής 2.000 ενηλίκων Βρετανών και τα συσχέτισαν με τον είδος του κρασιού που πίνουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ομίλου French Wines with Style και τα συμπεράσματα της παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο για να αντιπαραβάλλουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τα ευρήματα της έρευνας. 

Έτσι, λοιπόν, οι φίλοι του κόκκινου κρασιού είναι κυρίως παντρεμένοι, κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος, ενώ πίνουν πιο συχνά από τους υπόλοιπους. Αυτό το τελευταίο μεταφράζεται σε τέσσερα ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Κατά μέσο όρο κερδίζουν 40 με 45 χιλιάδες λίρες το χρόνο, είναι αρκετά φιλόδοξοι όσον αφορά τις εργασιακές τους προοπτικές, αλλά αισθάνονται ικανοποιημένοι με το εργασιακό τους περιβάλλουν. Στην προσωπική τους ζωή αισθάνονται πιο χαλαροί, ενώ τους αρέσουν τα ταξίδια. Τα επίθετα που θα μπορούσαν να περιγράψουν έναν λάτρη του κόκκινου κρασιού είναι: χαλαρός, δυνατός, έξυπνος και με αυτοπεποίθηση.
Όσοι προτιμούν το λευκό κρασί ανήκουν στην κατηγορία των ευτυχισμένων εργένηδων. Κερδίζουν λιγότερα χρήματα (25 με 30 χιλιάδες λίρες το χρόνο), όμως δεν έχουν και ιδιαίτερες φιλοδοξίες από τη δουλειά τους. Πίνουν τρία ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Δεν αγαπούν τα ταξίδια, αλλά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι, ενώ τα επίθετα που τους εκφράζουν είναι: πρακτικοί, λαμπεροί, ντροπαλοί, ήσυχοι και εσωστρεφείς.
Οι λάτρεις του ροζέ βρίσκονται σε σχέση, χωρίς όμως να είναι παντρεμένοι - ούτε και βιάζονται να παντρευτούν. Όσον αφορά τα εργασιακά, η πλειοψηφία (το 55%) δεν σπούδασε στο πανεπιστήμιο, αλλά άρχισε να δουλεύει αμέσως μετά το σχολείο, ενώ κατά μέσο όρο κερδίζουν 30.000 λίρες το χρόνο. Τα λεφτά φεύγουν εύκολα από τα χέρια τους, καθώς τα ξοδεύουν σε διάφορες αγορές. Σίγουρα, πάντως, δεν τα ξοδεύουν στο κρασί, καθώς πίνουν μόνο δύο ποτήρια την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Τα επίθετα που τους προσδιορίζουν είναι: θορυβώδεις, θερμοί και γοητευτικοί. 
Ας μην ξεχνάμε, πάντως, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι καμία έρευνα δεν δείχνει ότι το 100% μιας ομάδας πληθυσμού συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το μόνο που κάνει είναι να δείχνει μια τάση, η οποία μπορεί να είναι και καθαρά συμπτωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου