12 Δεκεμβρίου 2012

Το 4χρονο κοριτσάκι που έχει συγκινήσει τους Ιρλανδούς.


Η Λίλι-Μέι Μόρισον από το Claregalway της Ιρλανδίας είναι μόλις 4 ετών και πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια, προχωρημένη μορφή παιδικού καρκίνου στο νευρικό της σύστημα (τέταρτο στάδιο νευροβλαστώματος). Πριν λίγες εβδομάδες, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης ενός μεγάλου όγκου, που είχε αναπτυχθεί γύρω από το νεφρό του. Ωστόσο, η περιπέτεια της Λίλι-Μέι δεν τελείωσε εδώ. Για την ακρίβεια μόλις ξεκίνησε, καθώς κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο Παιδικό Νοσοκομείο Crumlin, οι γιατροί ανακάλυψαν ακόμη έξι όγκους. 

Η ιστορία του 4χρονου κοριτσιού έχει ευαισθητοποιήσει τη μικρή Ιρλανδία των 3 εκατομμυρίων κατοίκων. Δημοφιλείς τραγουδιστές της Ιρλανδίας ηχογράφησαν μαζί με τον πατέρα της Λίλι-Μέι ένα παλιό τραγούδι του Έλτον Τζον, το Tiny Dancer, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά για τα ιατρικά έξοδα της 4χρονης, τα οποία υπολογίζονται σε 750.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία ανήκε στο πατέρα μιας συμμαθήτριας της Λίλι-Μέι στα μαθήματα χορού, ο οποίος εργάζεται ως κάμεραμαν και παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με το μουσικό θέατρο. 
"Ως γονιός είμαι θυμωμένος που υπάρχει ένας καρκίνος, ο οποίος επηρεάζει κυρίως παιδιά (βρέφη, νήπια και πολύ μικρούς), αυτούς που έχουν το περισσότερο να ζήσουν κι επομένως τα περισσότερα να χάσουν. Θέλω να δημιουργήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο γύρω από το Νευροβλάστωμα κι ένα χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα (σημ. στις πωλήσεις των cd singles) θα βοηθήσει να δημιουργηθεί πολλή συζήτηση" έγραφε στο fundit ο Στίβεν Μάκεν, ο οποίος εμπνεύστηκε τη φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία.  
Η επέμβαση για την επέμβαση των εφτά όγκων πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου, ενώ οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της Λίλι-Μέι. Μάλιστα, ενώ προβλεπόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 εβδομάδες, επέτρεψαν στο μικρό κοριτσάκι να επιστρέψει για λίγες μέρες στο σπίτι του στο Claregalway. Η οικογένεια ελπίζει ότι θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, αν και το σημαντικό είναι να βρεθεί ένα απομονωμένο κρεβάτι στο νοσοκομείο, προκειμένου να ξεκινήσει η θεραπεία βλαστοκυττάρων που θα διαρκέσει έξι εβδομάδες, για να ακολουθήσει ραδιοθεραπεία έξι εβδομάδων και ανοσοθεραπεία έξι μηνών.
Ο Έλτον Τζον πληροφορήθηκε την κυκλοφορία του single με το τραγούδι του και μάλιστα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κάλεσε τους θαυμαστές του να αγοράσουν το single από το iTunes. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου και ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση του ιρλανδικού τσαρτ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι τα Χριστούγεννα και να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα τόσο από τις αγορές του cd ή το κατέβασμα από το ίντερνετ όσο και από τους ειδικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει υπέρ της Λίλι-Μέι, που έχει κλέψει τις καρδιές των Ιρλανδών. 
Ακούστε το τραγούδι Tiny Dancer, όπως ηχογραφήθηκε για τη σωτηρία της Λίλι-Μέι από Ιρλανδούς καλλιτέχνες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου