10 Φεβρουαρίου 2012

ΦΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ... FACEBOOK! ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΗ !!


Πολλές φορές έχετε συνομιλήσει με άγνωστους σε εσάς ανθρώπους, ενώ είσαστε σε ένα chat room ή ακόμα και στο facebook. Στους περισσότερους δε έχει συμβεί μία από αυτές τις φορές να πέφτουμε σε κάποιον άγνωστο-ψυχάκια, δηλαδή έναν άνδρα ή μια γυναίκα που δε γνωρίζουμε προσωπικά (ή ενδεχομένως να γνωρίζουμε ελάχιστα) και ο οποίος (ή η οποία) πίσω από την ανωνυμία της οθόνης του υπολογιστή και ένα - ενδεχομένως - ψεύτικο προφίλ εκτονώνει τα ψυχολογικά του(/της) απωθημένα. Σας μιλάει επίμονα και περιμένει να απαντήσετε κι εσείς αμέσως ("πού είσαι; γιατί δε μιλάς;" κλπ), εκνευρίζεται εύκολα και αρχίζει τις προσβολές (δε χρειάζεται να τις γράψω κι εδώ..), οπότε κι εσείς μια-δυο δεν έχετε άλλη υπομονή και κάνετε ignore τον συνομιλητή σας ή τον διαγράφετε από φίλο σας στο facebook. Την επόμενη φορά που θα το κάνετε, σκεφτείτε το καλά.

Αριστερά ο 60χρονος δράστης και δεξιά τα θύματα
Ένας άνδρας από το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ζευγαριού, επειδή είχαν διαγράψει από φίλη τους στο προφίλ τους στο facebook την κόρη του. Ο δράστης είναι ο 60χρονος Marvin Potter από το Mountain City της πολιτείας του Τενεσί. Τα θύματα, ο 36χρονος Billy Payne jr. και η 23χρονη φίλη του Billie Jean Hayworth, είχαν προηγουμένως διαγράψει την 30χρονη κόρη του δράστη, Jenelle Potter, γιατί τους είχε γίνει ενοχλητική.
Η αντίδραση τους δηλαδή ήταν καθ' όλα φυσιολογική και αναμενόμενη.  Ο πατέρας της κοπέλας, όμως, προφανώς το πήρε βαριά και μαζί με τον 38χρονο φίλο της κόρης του, Jamie Curd, πυροβόλησαν και σκότωσαν το ζευγάρι (και γονείς ενός μωρού οκτώ μόλις μηνών) μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αν και η Jenell, - εξ αιτίας της οποίας ο φίλος της και ο πατέρας της έφτασαν στο έγκλημα για έναν τόσο βλακώδη λόγο - δε συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας της περιοχής, το όνομα της εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις εγκληματικού χαρακτήρα, όπου τα θύματα φέρονται να είχαν "αδικήσει" την κοπέλα ή τουλάχιστον έτσι να το αντιλαμβανόταν εκείνη.
Πιστεύω ότι αν ήμασταν εμείς στη θέση των θυμάτων, όλοι θα κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αν νιώθαμε ότι κάποιος μας ενοχλεί. Εδώ χαλάμε φιλίες ζωής για μια παρεξήγηση και θα πρέπει να ανεχόμαστε επαναλαμβανόμενες παρενοχλήσεις από άτομα που δεν έχουν καμιά σημασία για τη ζωή μας; Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μέρος για να λύσουμε τις εσωτερικές ανασφάλειες των άλλων. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό και μάλιστα να γίνει και πιο σωστά. Αλλά ας έρθουμε στη θέση και της Jenelle: ε, δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου να μας σβήσει κάποιος από το προφίλ του, εάν αισθάνεται ότι γινόμαστε ενοχλητικοί. Θα μας πειράξει ενδεχομένως, αν είμαστε πολύ συναισθηματικοί και ανασφαλείς μέσα μας, αλλά η ζωή μας δεν μπορεί να ξεκινάει και να τελειώνει - να εγκλωβίζεται με άλλα λόγια - στον εικονικό κόσμο του facebook ή του όποιου chat room.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου