31 Ιανουαρίου 2013

1 στους 4 Αμερικανούς πιστεύει ότι ο Θεός... "στήνει" τους αγώνες!


Άλλη δουλειά δεν έχει ο Θεός από το να κανονίζει ποια ομάδα θα κερδίσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Κι όμως, αυτό πιστεύει ένας στους τέσσερις Αμερικανούς, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Public Religion Research, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι Αμερικάνοι είναι από τους πιο περίεργους και αντιφατικούς λαούς του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι "ο Θεός παίζει ένα ρόλο στον καθορισμό της ομάδας που θα κερδίσει έναν αγώνα", το 27% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά. Μάλιστα, το ποσοστό ανεβαίνει θεαματικά μεταξύ των λευκών Ευαγγελιστών φτάνοντας στο 40%, ενώ μεταξύ των Καθολικών πέφτει στο 29%, μεταξύ των άλλων Προτεσταντών ανέρχεται σε 19%, ενώ υπάρχει κι ένα 12% Αμερικανών που δεν ανήκουν μεν σε ορισμένη θρησκεία, ωστόσο πιστεύουν ότι ο Θεός ασχολείται με τους αθλητικούς αγώνες και αποφασίζει ποια ομάδα θα κερδίσει και ποια θα χάσει!
Εξάλλου, αν και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι εκείνοι που έχουν τη φήμη ότι βρίσκονται πιο κοντά στη θρησκεία, οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών πιστέουν περισσότερο στη θεία παρέμβαση, σε ποσοστό 28 έναντι 25%. Εν τω μεταξύ, το 53% του συνόλου των ερωτηθέντων έδειξε ότι συμμερίζεται την άποψη πως ο Θεός επιβραβεύει όσους αθλητές πιστεύουν σε Αυτόν, όπως για παράδειγμα ο - διάσημος όχι τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο για την εκδήλωση της θρησκευτικής του πίστης -  Τιμ Τιμπόου. 
Μ' αυτά που διαβάζουμε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού, ο Θεός να βάλει το χέρι του! Τελικά, ο Μαραντόνα τώρα δικαιώνεται!

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου