11 Απριλίου 2013

Πώς θα πείσεις τη σύντροφο σου να μην φοράει σουτιέν


Οι περισσότεροι άνδρες μπορεί να βρίσκουν σέξι την κίνηση, όταν ξεκουμπώνουν το σουτιέν της συντρόφου τους, όμως τους εξιτάρει ακόμη περισσότερο η ιδέα ότι εκείνη - ή μια οποιαδήποτε άλλη σέξι γυναίκα - δεν φοράει τίποτα κάτω από την μπλούζα της. Αντίθετα, οι περισσότερες γυναίκες παραμένουν πιστές στο στηθόδεσμο θεωρώντας ότι αν μη τι άλλο τις προστατεύει από τους πόνους της πλάτης. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Μια νέα γαλλική έρευνα-γίγας, που διήρκεσε 15 χρόνια, υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα οι θεωρίες για τις θετικές επιδράσεις του σουτιέν στην υγεία των γυναικών είναι μύθος. Σύμφωνα με τον Ζαν-Ντενίς Ρουιγιόν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπεσανσόν και επικεφαλής της έρευνας, "τα σουτιέν είναι μια λάθος ανάγκη. Από ιατρικής, φυσιολογικής και ανατομικής άποψης, το στήθος δεν κερδίζει τίποτε από την άρνηση της βαρύτητας. Αντιθέτως, σακουλιάζει ακόμη περισσότερο".
Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν στη μέτρηση των μεταβολών ως προς τον προσανατολισμό, που εμφάνιζαν τα στήθη 330 γυναικών ηλικίας 18 έως 35 ετών, όπως μετρήθηκαν σε πάροδο 15ετίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μπεσανσόν. Μάλιστα, μία συνεργάτιδα του Ρουιγιόν, η 28χρονη Καπουτσίν, επηρεασμένη από τα αποτελέσματα της έρευνας, δε φοράει σουτιέν τα τελευταία δύο χρόνια και, όπως δηλώνει η ίδια, τα οφέλη είναι πολλαπλά: "Αναπνέω καλύτερα, έχω καλύτερο παράστημα και έχω λιγότερους πόνους στην πλάτη", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας.
Η επιστήμη μίλησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου