25 Ιουλίου 2013

Όταν ο Σούπερμαν έστησε παγίδα στον Μπάτμαν για τα μάτια μιας γυναίκας (εικόνες)


Η ιδέα για μια κινηματογραφική συνάντηση του Σούπερμαν με τον Μπάτμαν δεν προέκυψε απ' το πουθενά. Οι δύο υπερήρωες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε βιβλία κόμικ είτε ερασιτεχνών, που έχουν εμμονή μαζί τους, είτε ακόμη και σε επίσημες συλλογές. Η πιο μακροχρόνια συλλογή ήταν με τα World's Finest Comics, όπου ο άνθρωπος-νυχτερίδα και ο διχασμένος -πότε ντροπαλός πότε αλήτης- Σούπερμαν συνυπήρξαν σε 323 τεύχη. 

Σε μία από τις περιπέτειες τους, οι δυο ήρωες ταξίδεψαν στο χρόνο και σταμάτησαν στην Αμερική την εποχή του πολέμου της ανεξαρτησίας, οπότε ερωτεύτηκαν την ίδια κοπέλα, που άκουγε στο όνομα Σύλβια. Όμως η Σύλβια δεν είχε πρόβλημα να επιλέξει ανάμεσα στους δύο κι επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση να ερωτεύονται ευκολότερα τους μυστηριώδεις τύπους, έτσι κι εκείνη έπεσε θύμα της γοητείας του Μπάτμαν, που δεν συνοδευόταν από τον Ρόμπιν σ' αυτό το ταξίδι στο χρόνο.
Όπως συμβαίνει και στην τελευταία σαπουνόπερα, ο Σούπερμαν ζήλεψε και αποφάσισε να εκδικηθεί τον Μπάτμαν παρουσιάζοντάς τον σαν όργανο του Σατανά. Έτσι, λοιπόν, του την έστησε και τον κατηγόρησε για μαγεία, με αποτέλεσμα να του επιβάλλει την ποινή του θανάτου - βλέπετε, ο Σούπερμαν ήταν και... εισαγγελέας! Βέβαια, στα τέλη του 18ου αιώνα η μαγεία είχε πάψει να θεωρείται έγκλημα, αφού όλοι είχαν πλέον καταλάβει ότι επί της ουσίας μάγοι δεν υπάρχουν, αλλά αυτό ήταν μια ασήμαντη λεπτομέρεια για το συγγραφέα του κόμικ.
Τέλος πάντων, η Σύλβια ήταν η μόνη που πίστευε στην αθωότητα του αγαπημένου της και του συμπαραστάθηκε στην γκιλοτίνα τις τελευταίες του ώρες, που δεν ήταν και τόσο.. τελευταίες, αφού ο Μπάτμαν γλίτωσε τον αποκεφαλισμό.  Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο Νυχτερίδας γλίτωσε και την πυρά κι έτσι, απηυδισμένος ο Σούπερμαν έβγαλε το χειρότερο εαυτό του και κατατάχθηκε στο βρετανικό στρατό, μήπως και τα καταφέρει να σκοτώσει τον μισητό εχθρό του - άσχετα αν σ' άλλα κόμικ άλμπουμ ήταν τα καλύτερα φιλαράκια. 
Δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη ιστορία. 




Πηγές των φωτογραφιών: cracked.com


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου