29 Αυγούστου 2013

Το συγκινητικό τραγούδι ενός 96χρονου άνδρα, αφιερωμένο στη σύζυγό του που πέθανε ύστερα από 78 χρόνια συμβίωσης


Ο 96χρονος σήμερα Φρεντ Στομπάου (Fred Stobaugh) από το Ιλινόις γνωρίστηκε με τη Λορέιν, που αποδείχτηκε ο έρωτας της ζωής του, το 1938. Παντρεύτηκαν δυο χρόνια μετά, ενώ μοιράστηκαν την ζωή του για περίπου 75 χρόνια, μέχρι που η Λορέιν έφυγε από την ζωή μέσα στο 2013. Ο Φρεντ έμεινε μόνος του, αλλά όχι μόνο δεν ξέχασε την επί επτάμιση δεκαετίες σύντροφο του, αλλά έγραψε ένα τραγούδι αφιερωμένο σ' εκείνη, επιχειρώντας να περικλείσει όλα τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά του. 

Σε συνέντευξή του, ο κύριος Στομπάου θυμάται τη στιγμή που σκέφτηκε να γράψει το τραγούδι: "Ένα βράδυ καθόμουν μόνος μου στο μπροστινό δωμάτιο και απλά μου ήρθε η έμπνευση. Συνέχισα να το ψιθυρίζω και να το τραγουδώ. Απλά της ταίριαζε". Άλλωστε το τραγούδι του μιλάει για την αιώνεια, την αληθινή αγάπη, κάτι για το οποίο ο κύριος Στομπάου ξέρει - έχει βιώσει - πολύ περισσότερα από το μέσο άνθρωπο. 
Κάποια στιγμή, άκουσε για έναν online μουσικό διαγωνισμό και σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν ήξερε, όμως, πώς να ηχογραφήσει το τραγούδι ή να το ανεβάσει στο ίντερνετ και ήρθε σ' επικοινωνία με μουσικό παραγωγό, ο οποίος συγκινήθηκε από την ιστορία του 96χρονου Φρεντ και την νεκρής πολυαγαπημένης του συντρόφου, Λορέιν. 
Οι στίχοι είναι απλοί. Άλλωστε δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες ή πολλά λόγια για να εκφράσει κάποιος αυτό που αισθάνεται.
Ω, γλυκιά Λορέιν/ Μακάρι να μπορούσαμε/ Όλες τις καλές στιγμές/ Ξανά από την αρχή
Ω, γλυκιά Λορέιν/ Η ζωή γυρίζει μόνο μία φορά/ Ποτέ ξανά...

Στο παρακάτω βίντεο-κλιπ, που ανέβηκε στο youtube (αυτό που θα δείτε στη συνέχεια βρίσκεται στο κανάλι του RedTaurusOne στο youtube) και είναι διανθισμένο με φωτογραφίες από την κοινή ζωή του Φρεντ και της Λορέιν, ο 96χρονος στιχουργός ακούει για πρώτη φορά το τραγούδι που έγραψε ο ίδιος και συγκινείται. Το βρίσκει "θαυμάσιο", όπως παραδέχεται στο τέλος. 
Αυτός είναι έρωτας... "till death do us apart" κι ακόμη παραπέρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου